Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mεγάλη νίκη για τη Lega του Salvini στην Ούμπρια, άλλοτε προπύργιο της Αριστεράς

tags :
Mεγάλη νίκη για τη Lega του Salvini στην Ούμπρια, άλλοτε προπύργιο της Αριστεράς
Ο Salvini  κέρδισε το στοίχημά του να εκδιώξει από την εξουσία την αριστερά έπειτα από 70 χρόνια
Μεγάλη νίκη πέτυχε στην περιφέρεια της Ούμπρια ο δεξιός συνασπισμός υπό τον Matteo Salvini, περιοχή η οποία αποτελεί παραδοσιακό προπύργιο της αριστεράς.
Ο Salvini ανακοίνωσε ότι «τα αποτελέσματα που έρχονται από όλη την επαρχία είναι εκπληκτικά», εκφράζοντας «τη χαρά και τη συγκίνησή του» για τα μερικά αποτελέσματα που δείχνουν την Donatella Tesei, την υποψήφια της δεξιάς, να καταγράφει προβάδισμα 20 μονάδων.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, η Tesei συκγεντρώνει ποσοστό 57,55%, έναντι 37,49% του Vincenzo Bianconi, τον οποίο στηρίζουν το Δημοκρατικό Κόμμα κα το Κίνημα Πέντε Αστέρων.
Πρόκειται για τις πρώτες εκλογές που διεξάγονται μετά τη δημιουργία του νέου κυβερνητικού συνασπισμού στην Ιταλία πριν δύο μήνες, ο οποίος αντικατέστησε τη συμμαχία μεταξύ της Lega και του M5S, που παρέμεινε στην εξουσία μόνο για 14 μήνες.
Ο  Salvini εξέφρασε την ικανοποίησή του για το υψηλό ποσοστό συμμετοχής (64,4%, 9 μονάδες περισσότερο από το 2015), διαβεβαιώνοντας ότι η Lega «επιβεβαίωσε ότι είναι το πρώτο κόμμα της Ιταλίας».
«Απελευθερώσαμε την Ούμπρια, τώρα θα απελευθερώσουμε την Ιταλία», δήλωσε ενθουσιασμένη η Giorgia Meloni,  επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας».

Conte:  Τίποτα δεν θα αλλάξει τη Δευτέρα

Σε συνάντηση πριν τη διεξαγωγή των τοπικών εκλογών ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte διαβεβαίωσε ότι «για εμένα, τίποτα δεν θα αλλάξει τη Δευτέρα.
Θα προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα».
Όμως ο Salvini εκτίμησε ότι οι εκλογές στην Ούμπρια αντιπροσωπεύουν «την πραγματική Ιταλία» και «όχι την Ιταλία που βρίσκεται προσωρινά στην κυβέρνηση».
Ο Salvini κέρδισε το στοίχημά του να εκδιώξει από την εξουσία την αριστερά έπειτα από 70 χρόνια που κυβερνά την μικρή, τουριστική αυτή επαρχία, εκμεταλλευόμενος την οικονομική κρίση που διέρχεται αυτή η άλλοτε πλούσια περιοχή.
Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών πραγματοποίησε περιοδεία στην Ούμπρια επί εβδομάδες προωθώντας τη δέσμευσή του να υιοθετήσει ενιαίο φορολογικό συντελεστή, κάτι που πολλοί οικονομολόγοι εκτιμούν ότι δεν αντέχει η οικονομία της Ιταλίας, όμως η Lega επιμένει ότι χρειάζεται για να ανακάμψει η οικονομία της χώρας.
Η Ούμπρια είναι η όγδοη νίκη για τη δεξιά σε τοπικές εκλογές μετά τις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου του 2018.
Ο Salvini διαβεβαίωσε άλλωστε ότι θέλει να χρησιμοποιήσει την Ούμπρια ως εφαλτήριο για να κερδίσει τις τοπικές εκλογές και σε ένα άλλο προπύργιο της αριστεράς, την Εμίλια- Ρομάνια, όπου πρόκειται να διεξαχθούν τον Ιανουάριο, και αργότερα την Τοσκάνη την άνοιξη.
Στην Ιταλία οι επαρχίες έχουν μεγάλο βαθμό αυτονομίας και διαχειρίζονται οι ίδιες το σύστημα υγείας τους, τις μεταφορές, τους αυτοκινητόδρομους και τα σχολεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης