Διεθνή

Draghi: Η διοίκηση της ΕΚΤ περνά σε «καλά χέρια» - Το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο

tags :
Draghi: Η διοίκηση της ΕΚΤ περνά σε «καλά χέρια» - Το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο
Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τον Mario Draghi στην ΕΚΤ, παρουσία Lagarde, Merkel και Macron
Την τελευταία του ημέρα ως πρόεδρος της ΕΚΤ, ο Mario Draghi, είχε την ευκαιρία να απολαύσει ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι, στο οποίο, μεταξύ άλλων, πέραν της διαδόχου του Christine Lagrarde, συμμετείχαν τόσο η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel όσο και Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron.
Στην αποχαιρετιστήρια δηλωση του ο κ. Draghi υποστήριξε ότι «είναι ωραίο να ξέρω ότι φεύγοντας από την προεδρία της ΕΚΤ την αφήνω σε πολύ καλά χέρια», αναφερόμενος φυσικά στην κυρία Lagarde.
Προσέθεσε ακόμη ότι το ευρώ έχει γίνει καθολικά αποδεκτό από τους πολίτες της Ευρωζώνης και επανέλαβε ότι είναι «μη αναστρέψιμο».
Αναφερόμενος στη νομισματική πολιτική τόνισε ότι μπορεί, ακόμη, να πετύχει τον στόχο της αλλά θα μπορεί να το πράξει με ταχύτερο ρυθμό και χωρίς παράπλευρες αρνητικές συνέπειες εάν παράλληλα εφαρμοστούν και ορθές δημοσιονομικές πολιτικές.
Επανέλαβε την πάγια θέση του ότι μία πιο ενεργή δημοσιονομική πολιτική από τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης θα βοηθήσει την ΕΚΤ να προσαρμόσει πιο γρήγορα τη νομισματική της πολιτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης