Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αργεντινή: Για «ομαλή μετάβαση» συμφώνησαν Macri και Fernandez

Αργεντινή: Για «ομαλή μετάβαση» συμφώνησαν Macri και Fernandez
«Ας μην μιλήσουμε πια για το παρελθόν, ας μιλήσουμε για το μέλλον», τόνισε ο Fernandez στον Macri
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Αργεντινής, Alberto Fernandez, συναντήθηκε με τον απερχόμενο πρόεδρο Mauricio Macri, μια ημέρα μετά τις εκλογές στη χώρα.
«Ας μην μιλήσουμε πια για το παρελθόν, ας μιλήσουμε για το μέλλον», τόνισε ο Fernandez στον Macri.
Πηγές κοντά στον εκλεγέντα πρόεδρο επιβεβαίωσαν ότι ο Fernández ανέμενε στον Macri ότι θα "περάσει" τα ονόματα εκείνων των ηγετών που ορίζει για να συμφωνήσει για τη μετάβαση στους διαφορετικούς τομείς διαχείρισης. Από την πλευρά της κυβέρνησης, το καθήκον αυτό θα εκτελεσθεί από τον ΥΠΟΙΚ, Hernan Lacunza.
«Ήταν μια πολύ καλή συνάντηση, συζήτησαν για τη μετάβαση και συμφώνησαν ότι αυτή πρέπει να είναι μια διαδικασία ομαλή», τόνισαν στην εφημερίδα La Nacion πηγές και από τις δύο πλευρές.
Ο ΥΠΟΙΚ Hernan Lacnuza τόνισε ότι υπήρχε πολύ καλή διάθεση από την απερχόμενη κυβέρνηση ώστε να παράσχει τα απαραίτητα στην νέα κυβέρνηση Fernandez, τόνιζοντας ότι η κυβέρνηση Macri διασφάλισε να συνεχιστεί η σχέση της μελλοντικής διοίκησης με το ΔΝΤ.
«Είναι η πρώτη φορά σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που συμβαίνει μια τέτοια ομαλή μετάβαση», δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Macri, οι οποίοι μετά τη λήψη του Fernandez οδήγησαν τη συνάντηση με το εθνικό υπουργικό συμβούλιο.
Μετά τη συνάντηση, το peso της Αργεντινής έκλεισε υψηλότερα, ανιστρέφοντας ένα χαμηλό ρεκόρ μετά το εκλογικό αποτέλεσμα. Η ισοτιμία peso-δολαρίου διαμορφώνεται στα 60 pesos/δολάριο.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης