Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις Κομισιόν σε Facebook - Google - Twitter για ανάληψη δράσεων για περιορισμό των fake news

Πιέσεις Κομισιόν σε Facebook - Google - Twitter για ανάληψη δράσεων για περιορισμό των fake news
Τα κοινωνικά δίκτυα και η Google πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπίσουν τις ψευδείς ειδήσεις
Το Facebook και το Τwitter πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπίσουν τις ψευτικες ειδήσεις, σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετωπίσουν κανονιστική δράση, ανέφερε η Κομισιόν την Τρίτη.
Η απειλή της εκτελεστικής εξουσίας της Ε.Ε. ήρθε ένα χρόνο αφότου διάφοροι τεχνολογικοί κολοσσοί των ΗΠΑ, μαζί με τους Mozilla, Microsoft και επτά ευρωπαϊκά εμπορικά όργανα υπέγραψαν εθελοντικό κώδικα δεονοτολογίας για την καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων.
Η Επιτροπή εκπονεί τώρα κανονισμούς για τις ψηφιακές υπηρεσίες.
Αυτό θα καθορίσει τους κανόνες ευθύνης και ασφάλειας για τις ψηφιακές πλατφόρμες, τις υπηρεσίες και τα προϊόντα, κίνηση που έχει ήδη προκαλέσει φόβους στη βιομηχανία τεχνολογίας βαρέων βαρών.
Η τελευταία μηνιαία έκθεση από τις εταιρείες αποκάλυψε μεγάλη απόκλιση μεταξύ τους και παρείχε λίγες λεπτομέρειες σχετικά με τον αντίκτυπο των μέτρων που έλαβαν οι εταιρείες, η αρμόδια για τη δικαιοσύνη Επίτροπος κ. Vera Jourova, ο επικεφαλής ασφαλείας της ΕΕ Julian King και η ψηφιακή Επίτροπος της ΕΕ, Maria Gabriel.
Κάλεσαν τις εταιρείες να συνεργαστούν με πιο ανεξάρτητα όργανα.
Ένας ανεξάρτητος σύμβουλος που προσλαμβάνεται από την Επιτροπή θα δημοσιεύσει την αξιολόγησή του στις αρχές του επόμενου έτους, ακολουθούμενη από τη δική της μελέτη της εκτελεστικής εξουσίας της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης