Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Μειώνονται στις δημοσκοπήσεις τα ποσοστά των Σοσιαλιστών (PSOE)

Ισπανία: Μειώνονται στις δημοσκοπήσεις τα ποσοστά των Σοσιαλιστών (PSOE)
Εκτός απροόπτου δεν θα εξασφαλίσουν την πλειοψηφία οι Σοσιαλιστές του Sanchez στις εκλογές της 10ης Νοεμβρίου
Πτώση καταγράφουν τα ποσοστά του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας, μετά τις εκλογές του Απριλίου 2019, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα, στην οποία καταδεικνύεται ότι κανένα κόμμα ή συνασπισμός δεν θα εξασφάλιζε την πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές της 10ης Νοεμβρίου.
Η Ισπανία έχει διεξάγει τρεις εκλογικές αναμετρήσεις σε διάστημα τεσσάρων ετών, όμως σε κάθε μία εξ αυτών το αποτέλεσμα ήταν κυβερνήσεις μειοψηφίας ή βραχυχρόνιες κυβερνήσεις, καθώς οι πολιτικοί ηγέτες κατέβαλαν προσπάθειες να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η ανάδειξη νέων πολιτικών κομμάτων, τα οποία τερμάτισαν την κυριαρχία ετών του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος και των Σοσιαλιστών.
Η δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων, την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα El Pais, καταδεικνύει ότι η τελευταία απόπειρα να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο με μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση είναι απίθανο να καρποφορήσει.
Βάσει της δημοσκόπησης, οι Σοσιαλιστές του ασκούντος καθήκοντα πρωθυπουργού Pedro Sanchez συγκεντρώνουν ποσοστό 27%, μικρότερο από το 28,7% στις εκλογές του Απριλίου, ενώ ο βασικός αντίπαλός τους, το Λαϊκό Κόμμα, εξασφαλίζει ποσοστό 21,6% των ψήφων, αυξημένο από το 17,1% που έλαβε στις προηγούμενες εκλογές.
Οι περισσότερες από τις δημοσκοπήσεις, περιλαμβανομένης εκείνης της El Pais, διεξήχθησαν μετά το ξέσπασμα των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας στην Καταλονία, που ακολούθησε την καταδίκη εννέα αυτονομιστών ηγετών σε ποινές κάθειρξης έως και 13 έτη.
Σε διάφορες δημοσκοπήσεις που έγιναν πρόσφατα καταδεικνύεται ότι η στήριξη στους Σοσιαλιστές έχει μειωθεί, μετά τις σε πολλές περιπτώσεις βίαιες διαδηλώσεις, την ώρα που ενισχύονται τα δεξιά κόμματα τα οποία τάσσονται υπέρ μιας σθεναρότερης στάσης εναντίον των αυτονομιστικών κινημάτων.
Εντούτοις, μια άλλη μέτρηση που δημοσιεύτηκε σήμερα έρχεται σε αντίθεση με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, καθώς δείχνει ότι οι Σοσιαλιστές θα αναδειχθούν σε ξεκάθαρο νικητή, με ενδεχόμενο να ηγηθούν μιας αριστερής συμμαχίας που θα εξασφαλίσει την πλειοψηφία και που δεν θα στηρίζεται στους αυτονομιστές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης