Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης: Σε καλύτερη μοίρα θα ήταν η Ελλάδα, αν είχε επιστρέψει στη δραχμή

Βαρουφάκης: Σε καλύτερη μοίρα θα ήταν η Ελλάδα, αν είχε επιστρέψει στη δραχμή
Δεν πρέσβευα και δεν πρεσβεύω την έξοδο από το ευρώ υποστήριξε ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25
Την θέση ότι η Ελλάδα θα ήταν σε καλύτερη μοίρα αν είχε επιστρέψει στη δραχμή διατύπωσε ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, υποστηρίζοντας πάντως πως ούτε πρέσβευε ούτε πρεσβεύει την έξοδο από το ευρώ.
«Ως κίνημα στο ΜέΡΑ25 είμαστε ευρωπαϊστές, είμαστε υπέρ της Ευρώπης και του ευρώ, αλλά, μεταξύ της ερημοποίησης της χώρας και τις επιχειρήσεις μας στη Βουλγαρία για πάντα, επιλέγουμε τη δραχμή.
Είναι σίγουρο ότι θα ήμασταν καλύτερα.
Η θέση η δική μας, τότε της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ότι δεν θέλουμε να πάμε στη δραχμή για αυτό πήραμε και 62%, αλλά η εντολή του λαού ήταν μην τολμήσετε να υπογράψετε για πάντα την δουλοπαροικία» είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Open ο κ.Βαρουφάκης, ο οποίος επανέλαβε πως όταν ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών «είχαμε δύο εβδομάδες μέχρι να βαρέσουμε κανόνι σε κάποιον από τους δανειστές μας».
«Αυτά βρήκα στο ταμείο και το παραδέχτηκε τότε ο κ. Σταϊκούρας» υποστήριξε ο κ.Βαρουφάκης, επισημαίνοντας ότι «δεν πρέσβευα και δεν πρεσβεύω την έξοδο από το ευρώ».
«Αν λέγαμε τότε ότι προτιμάμε να πάμε στη δραχμή, δεν θα χρειαζόταν να πάμε, γιατί όπως παραδέχονται όλοι τώρα «δεν υπήρχε πιθανότητα να τους αφήσουμε να πάνε» γιατί θα τους κόστιζε ένα τρισεκατομμύριο ευρώ.
Δεν θα μπορούσαν να σώσουν την Ιταλία, να την κρατήσουν στην ευρωζώνη» είπε ο κ.Βαρουφάκης, ο οποίος κληθείς να εξηγήσει για το πώς θα ευημερούσε η Ελλάδα εκτός ευρώ, ανέφερε ότι είναι τρεις οι λόγοι που θα ήμασταν καλύτερα.
«Πρώτον ο τουρισμός μας θα ήταν πάμφθηνος για τους ξένους.
Είχαμε 30% κάτω φέτος στον τζίρο και του χρόνου θα πάμε ακόμα χειρότερα.
Δεύτερον: Κόκκινα δάνεια, θα τα είχαμε κουρέψει όλα γιατί δεν θα ήμασταν στον SSM-ECB.
Τρίτον, θα κουρευόταν άμεσα το δημόσιο χρέος γιατί δεν θα το αποπληρώναμε σε ευρώ» υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης