Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sanchez: Ξεχάστε την «ηλεκτρονική» ανεξαρτησία στην Καταλονία

Sanchez: Ξεχάστε την «ηλεκτρονική» ανεξαρτησία στην Καταλονία
Προσπάθειες του Sanchez να ελέγξει αποσχιστικές ομάδες
Ο Ισπανός ηγέτης των Σοσιαλιστών Pedro Sanchez, ενισχύοντας τις προσπάθειές του για έλεγχο των αυτονομιστικών ομάδων και των δραστηριοτήτων των κομμάτων στο διαδίκτυο, δήλωσε την Πέμπτη ότι η κυβέρνησή του δεν θα επιτρέψει στην Καταλονία να επιδιώξει «online» ανεξαρτησία.
Η κυβέρνηση θα εγκρίνει ένα διάταγμα για να υποχρεώσει όλες τις δημόσιες διοικήσεις να φιλοξενήσουν τους ιστοτόπους τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια κίνηση που είπε ότι αποσκοπούσε στο να θέσει τέρμα σε αυτό που ονομάζεται στόχος των αποσχιστών μιας «ψηφιακής δημοκρατίας».
Η κίνηση αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης καταστολής εκ μέρους των ισπανικών αρχών σχετικά με την ηλεκτρονική δραστηριότητα των αυτονομιστών.
«Λέω στους καταλανικούς αυτονομιστές. Δεν θα υπάρξει ανεξαρτησία είτε offline είτε online. Το κράτος δικαίου θα είναι τόσο δυναμικά σε απευθείας σύνδεση από ό, τι στον πραγματικό κόσμο», δήλωσε ο Sanchez στο ραδιόφωνο Onda Cero.
Ένας Ισπανός δικαστής διέταξε το κλείσιμο μυστικών καταλανικών ομάδων διαμαρτυρίας με το όνομα Τσουνάμι Δημοκρατίας, το οποίο αμέσως ακολουθήθηκε από την ομάδα που μετέφερε την ιστοσελίδα της σε μια άλλη διεύθυνση URL.
Στη συνέχεια, η ισπανική αστυνομία ζήτησε να κωδικοποιηθεί η εταιρεία φιλοξενίας GitHub, η οποία ανήκει στην Microsoft για να εμποδίσει μια εφαρμογή που φορτώθηκε στο σύστημά της από την καταλανική ομάδα.
Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας GitHub είπε στην εφημερίδα El Pais ότι το περιεχόμενο του δημοκρατικού τσουνάμι είχε αφαιρεθεί.
Ξεχωριστά, το Τσουνάμι Δημοκρατίας ζήτησε από τους πολίτες να βγουν στους δρόμους στις 9 Νοεμβρίου, την παραμονή των κοινοβουλευτικών εκλογών, με σκοπό να διαταράξουν την προεκλογική ήσυχη μέρα, όταν δεν επιτρέπονται προεκλογικές συγκεντρώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης