Τελευταία Νέα
Διεθνή

Staley (Barclays): Οι επιχειρήσεις πρέπει να επικεντρωθούν στις αλυσίδες εφοδιασμού εν μεσω της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ-Κίνας

Staley (Barclays): Οι επιχειρήσεις πρέπει να επικεντρωθούν στις αλυσίδες εφοδιασμού εν μεσω της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ-Κίνας
Οι εταιρείες επηρεάζονται από το Brexit και την εμπορική αντιπαράθεση ΗΠΑ-Κίνας
«Είτε μιλάμε για το Brexit είτε για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας, το πραγματικό ζήτημα είναι οι αλυσίδες εφοδιασμού», δήλωσε ο Jes Staley, CEO της Barclays στο CNBC.
Οι εταιρείες αντιμετωπίζουν τις συνέπειες των δύο γεγονότων, καθώς επηρεάζουν το κόστος της αποστολής των υλικών αγαθών και της παράδοσης των υπηρεσιών.
«Καθώς βιώνουμε την παγκοσμιοποίηση, οι εφοδιαστικές αλυσίδες με μαθηματική ακρίβεια θα γίνουν κρίσιμο μέρος της αξιοποίησης των πιο αποτελεσματικών ανεξαρτήτως περιουσιακών στοιχείων της χώρας στην οποία βρίσκονται», τόνισε ο Staley.
Ο CEO της Barclays θεωρεί πως η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας έθεσε ερωτήματα σχετικά με τη βιωσιμότητα ή τη σταθερότητα των αλυσίδων εφοδιασμού στο μέλλον και στρατηγικά, όλες οι εταιρείες πρέπει να ρίξουν μια ματιά στο πώς θα πρέπει να διαχειριστούν τις αλυσίδες εφοδιασμού τους.
Η βρετανική τράπεζα δήλωσε μετά το δημοψήφισμα για το Brexit ότι θα διευρύνει την ιρλανδική θυγατρική της για να συνεχίσει το ευρωπαϊκό εμπόριο.
«Δεν πρόκειται να το αντιστρέψουμε", δήλωσε ο Staley. «Η επανεκτίμηση της οικονομίας της αλυσίδας εφοδιασμού θα διαρκέσει αρκετό καιρό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης