Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pelosi (Βουλή των Αντιπροσώπων): Κοντά στην έγκριση της εμπορικής συμφωνίας με Μεξικό - Καναδά

Pelosi (Βουλή των Αντιπροσώπων): Κοντά στην έγκριση της εμπορικής συμφωνίας με Μεξικό - Καναδά
«Σημειώνεται καθημερινά πρόοδος για το θέμα», τόνισε η Nancy Pelosi
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi δήλωσε πως προχωρεί καθημερινά προς την κατεύθυνση της έγκρισης της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Μεξικού-Καναδά (UMCA), την οποία έχει επιτύχει ο πρόεδρος Trump.
Η Pelosi δήλωσε πως η έρευνα για την καθαίρεση του Donald Trump δεν έχει καμιά σχέση με την έγκριση της συμφωνίας.
«Είμαι αισιόδοξη ότι σύντομα θα καταλήξουμε σε αυτό το θέμα. Σημειώνεται πρόοδος κάθε μέρα», τόνισε η κα. Pelosi.
Η κυβέρνηση Trump διαπραγματεύεται με τους Δημοκρατικούς για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες τους σχετικά με την Εμπορική Συμφωνία ΗΠΑ-Μεξικού-Καναδά, η οποία θα αντικαταστήσει τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής (NAFTA).
Το Μεξικό έχει ήδη επικυρώσει το εμπορικό σύμφωνο, ενώ ο Καναδάς όχι. Πραγματοποιήθηκε διαπραγμάτευση το 2018 αφότου ο Trump, δήλωσε ότι η υφιστάμενη συμφωνία NAFTA ήταν δυσμενής για τους αμερικανούς εργαζόμενους και επιχειρήσεις.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η εμπορική συμφωνία πρέπει να κερδίσει την έγκριση σε ένα διαιρεμένο Κογκρέσο των ΗΠΑ όπου οι Ρεπουμπλικανοί ελέγχουν τη Γερουσία και οι Δημοκρατικοί τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Οι Ρεπουμπλικανοί ανησυχούν ότι η συμφωνία θα μπορούσε να κατακλυστεί από τον αγώνα προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ το 2020 εάν οι νομοθέτες των ΗΠΑ δεν την επικυρώσουν σύντομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης