Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι ΗΠΑ εξάγουν παράνομα πετρέλαιο αξίας 30 εκ. δολάρια μηνιαίως από τη Συρία

Ρωσία: Οι ΗΠΑ εξάγουν παράνομα πετρέλαιο αξίας 30 εκ. δολάρια μηνιαίως από τη Συρία
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε ότι οι ΗΠΑ εξάγουν το συριακό πετρέλαιο σε άλλες χώρες, ενώ την προστασία των βυτιοφόρων έχουν ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες και οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ
Για λαθρεμπόριο πετρελαίου κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες η Ρωσία, αφού όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις της η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, οι ΗΠΑ εξάγουν παράνομα πετρέλαιο η αξία του οποίου υπερβαίνει τα 30 εκ. δολάρια μηνιαίως, από τα κοιτάσματα που βρίσκονται στη βορειοανατολική Συρία.
«Παρακάμπτοντας μάλιστα τις δικές τους κυρώσεις, οι Αμερικανοί με τρόπο λαθρεμπορικό εξάγουν από τη Συρία πετρέλαιο, αξίας μεγαλύτερης των 30 εκ. δολαρίων μηνιαίως και δεν προτίθενται να αποχωρήσουν από τις περιοχές αυτές στο προσεχές μέλλον», δήλωσε η Zakharova.
Η Zakharova τόνισε επίσης, ότι οι ενέργειες των αμερικανών στρατιωτών σε σχέση με τα πετρελαϊκά κοιτάσματα στην βορειοανατολική Συρία δεν είναι σύννομες.
«Δεν μπορεί η σύγχρονη διεθνής κοινότητα να μην διερωτάται, όταν ένα πολιτισμένο κράτος, το οποίο διακηρύττει συνεχώς την προσήλωση του σε κάποιες δημοκρατικές αξίες, στις αρχές του διεθνούς δικαίου, να αντλεί πετρέλαιο από τα πετρελαϊκά κοιτάσματα στην βορειοανατολική Συρία, ενός κυρίαρχου κράτους, δικαιολογώντας την εγκληματική του δράση προφασιζόμενο την καταπολέμηση του «Ισλαμικού Κράτους».
Υπενθυμίζω ότι το ΙΚ σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των συμμάχων, εξαλείφθηκε οριστικά τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Δεν συνάδουν όλα αυτά με την αμερικανική στάση» κατέληξε η Zakharova.
Την Δευτέρα ο πρόεδρος του Μεικτού Επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Mark Milley, είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ προτίθενται να διατηρήσουν στην Συρία τον έλεγχο των πετρελαιοπηγών της εταιρείας Conoco στην επαρχία Ντέιρ Εζ Ζορ, καθώς και την βάση τους στο Ετ-Τανφ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης