Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Δεν τίθεται θέμα κατάργησης της μονιμότητας στο Δημόσιο - Δεν κινδυνεύει κανένας εργαζόμενος

Πέτσας: Δεν τίθεται θέμα κατάργησης της μονιμότητας στο Δημόσιο - Δεν κινδυνεύει κανένας εργαζόμενος
Ο Στ. Πέτσας προανήγγειλε νέες μειώσεις φόρων με την κατάργηση των τεκμηρίων
Δεν τίθεται θέμα κατάργησης της μονιμότητας στο Δημόσιο και  δεν κινδυνεύει κανένας εργαζόμενος, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ.Πέτσας, σε συνέντευξή του τηλεόραση του ΑΝΤ1.
Ο ίδιος προανήγγειλε αλλαγές στο "καθεστώς" για τις πορείες με οριοθέτηση του χώρου των διαδηλώσεων, υπογραμμίζοντας ότι  στόχος της κυβέρνησης είναι οι διαδηλωτές να μπορούν να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στους καταστηματάρχες και να υποβάλλουν σε ταλαιπωρία τους πολίτες.
Κάνοντας αναφορά στην επιχείρηση εκκένωσης του υπό κατάληψη κτιρίου στο Πεδίον του Άρεως, δήλωσε πως εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου που έχουν εκπονήσει οι Αρχές και προανήγγειλε ότι οι επιχειρήσεις αυτές θα συνεχιστούν.
Για τη ΔΕΗ, ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι η επιχείρηση βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και με το νέο πλάνο θα μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια της και να γίνει ξανά ένας σημαντικός παίκτης στην αγορά ενέργειας.
Σχετικά με την υπόθεση της Novartis και την ένταση που έχει προκληθεί με την απόφαση για τη μη συμμετοχή των κκ. Τζανακόπουλου και Πολάκη στην προανακριτική επιτροπή, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να φιμωθεί κανείς.
«Δεν θέλουμε να τους φιμώσουμε, για αυτό άλλωστε έχουν κληθεί ως μάρτυρες» ανέφερε.
Περαιτέρω, ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι ο Αλέξης Τσίπρας διαστρέβλωσε τα όσα είχε πει σχετικά με το προσφυγικό, διευκρινίζοντας εκ νέου πως όταν ρωτήθηκε για να σχολιάσει μία δήλωση του Τσαβούσογλου ότι το ελληνικό Λιμενικό βυθίζει βάρκες απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο περιστατικό.
Όπως σημείωσε, είναι λογικό όταν αυξάνονται οι διασώσεις στη θάλασσα να μπορεί να υπάρχουν ατυχήματα, "δεν  μίλησα ποτέ για θανάτους".
Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου και το επόμενο διάστημα 1.000 μετανάστες θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα.
Ακόμη, σχολιάζοντας την απόφαση των τραπεζών για "πάγωμα" των αυξήσεων στις χρεώσεις των προμηθειών ο κ. Πέτσας μίλησε για «ένα πρώτο θετικό βήμα», συνμπληρώνοντας ότι  περιμένει και άλλες τολμηρές  ενέργειες από τις τράπεζες στο μέλλον.
Τέλος, προανήγγειλε νέες μειώσεις φόρων με την κατάργηση των τεκμηρίων, ενώ για το ασφαλιστικό ανέφερε ότι  ο νόμος Κατρούγκαλου κατέρρευσε και σ0τις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να ανοίξει τη συζήτηση για ένα νέο και βιώσιμο σύστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης