Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλακιωτάκης: Η Τουρκία παραβιάζει συστηματικά τη συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό - Προσπαθεί να το αποκρύψει

Πλακιωτάκης: Η Τουρκία παραβιάζει συστηματικά τη συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό - Προσπαθεί να το αποκρύψει
Oι δηλώσεις Cavusoglu «δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα», τονίζει ο Γ. Πλακιωτάκης
«Μέρος της προσπάθειας της Τουρκίας να αποκρύψει το γεγονός ότι παραβιάζει συστηματικά τους όρους της συμφωνίας με την ΕΕ για το προσφυγικό» αποτελούν οι δηλώσεις Cavusoglu για τη δράση του Λιμενικού Σώματος στο Α. Αιγαίο, σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γ. Πλακιωτάκη.
Ο κ. Πλακιωτάκης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», αναφέρει ότι οι δηλώσεις Τσαβούσογλου «δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα» και τονίζει ότι το Λιμενικό «επιχειρεί στο Αιγαίο με αποφασιστικότητα αλλά και ευαισθησία και σώζει καθημερινά δεκάδες ανθρώπινες ζωές».
Ο υπουργός υπογραμμίζει την ανάγκη ετοιμότητας «για το οποίο έχουμε ενημερώσει τους πάντες», ώστε σε περίπτωση ανάγκης, να ενισχυθεί το Λιμενικό με μέσα και προσωπικό, ενώ κάνει αναφορά και στο προς υλοποίηση νέο σύστημα θαλάσσιας επιτήρησης που θα δώσει τη δυνατότητα ακόμα περισσότερο εστιασμένων περιπολιών.
Ακόμη, ο κ. Πλακιωτάκης χαρακτηρίζει ως πολύ σημαντική επένδυση το master plan ανάπτυξης του λιμένος του Πειραιά από την Cosco, ενώ σχετικά με την ακύρωση του σχεδίου για νέο προβλήτα σημειώνει πως «η αρμοδια επιτροπή έκρινε ότι δεν είναι ώριμες οι συνθήκες για να προχωρήσει το σχέδιο τώρα».
Αναφορικά με τους στόχους του ταξιδιού του με την ελληνική κυβερνητική αποστολή στην Σανγκάη, στην Διεθνή Έκθεση της οποίας η Ελλάδα είναι μεταξύ των τιμώμενων χωρών, ο κ. Πλακιωτάκης επισημαίνει ότι θα απευθύνει πρόσκληση «στις εταιρείες και τους οργανισμούς της Κίνας να αναζητήσουν επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα».
Μάλιστα, «λιμάνια, τουρισμός, πρωτογενής παραγωγή και ενέργεια αποτελούν τομείς με μεγάλες δυνατότητες και απολύτως θετικές προοπτικές», προσθέτει.
Σχετικά με την προσέλκυση επενδύσεων στα δέκα περιφερειακά λιμάνια, ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρει πως λαμβάνοντας υπόψη ότι η λογική των υπο-παραχωρήσεων δεν διασφαλίζει τα δημόσια έσοδα και τις θέσεις εργασίας, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προχωρά «σε ειδική μελέτη για καθένα από τα δέκα λιμάνια, ώστε να αποτυπωθούν η εικόνα, οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες που υπάρχουν και αναλόγως να προχωρήσουμε».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης