Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: «Σύννεφα» στον κυβερνητικό συνασπισμό από τις αντιρρήσεις Renzi για επιβολή εταιρικών φόρων

Ιταλία: «Σύννεφα» στον κυβερνητικό συνασπισμό από τις αντιρρήσεις Renzi για επιβολή εταιρικών φόρων
Ο πρώην πρωθυπουργός ζητά να καταργηθεί ο προγραμματισμένος φόρος στα εταιρικά αυτοκίνητα
Σοβαρά εσωτερικά προβλήματα αντιμετωπίζει ο κυβερνητικός συνασπισμός του Κινήματος των 5 Αστέρων και του Δημοκρατικού κόμματος μετά τις έντονες πιέσεις τπου πρώην πρωθυπουργού Matteo Renzi να μην υπάρξουν νέοι φόροι.
Κι όλα αυτά, όπως σχολιάζει το Bloomberg, την ώρα που η ιταλική κυβέρνηση κατάφερε να λάβει το «πράσινο φως» για τον προϋπολογισμό στο πρώτο ευρωπαϊκό τεστ τον περασμένο μήνα.
«Σε ένα πράγμα δεν θα συμφωνήσουμε», δήλωσε ο Renzi σε συνέντευξή του στην Il Messaggero αναφέροντας ξεκάθαρα τους φόρους. Πρόσθεσε ότι θέλει ο κυβερνητικός συνασπισμός να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2023, με πρωθυπουργό τον Giuseppe Conte, όμως θα επιμείνει ώστε να καταργηθεί ο προγραμματισμένος φόρος στα εταιρικά αυτοκίνητα.
Η κυβέρνηση συνασπισμού καλείται να βρει τα 23 δισ. ευρώ από τη μείωση του ΦΠΑ χωρίς να διαταράξει τον δημοσιονομικό προσανατολισμό της καθώς αυτό δεν αφήνει πολλά περιθώρια για μειώσεις φόρων και μέτρα ενίσχυσης της ανάπτυξης.
Τόσο ο Renzi όσο και το Κίνημα των 5 Αστέρων έχουν επικρίνει την πρόθεση του πρωθυπουργού Conte να αυξήσει το φόρο στα εταιρικά αυτοκίνητα και να επιβάλλει κυρώσεις σε όσους δεν χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες για τις αγορές τους.
ωστόσο, οι επικριτικές δηλώσεις του Matteo Renzi προκάλεσαν την αντίδραση των 5 Αστέρων που σε δημοσίευση στο Facebook, αναφέρουν ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν θα έχει μέλλον όταν κάποιος αμφισβητεί τον Conte με πολιτικούς ελιγμούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης