Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Φρένο» στις πορείες που παραλύουν το κέντρο της Αθήνας – Ποια μέτρα εξετάζονται, με εντολή του πρωθυπουργού

«Φρένο» στις πορείες που παραλύουν το κέντρο της Αθήνας – Ποια μέτρα εξετάζονται, με εντολή του πρωθυπουργού
Με απόφαση Μητσοτάκη, θα υπάρξει «διαβούλευση» στην κυβέρνηση για να διαμορφωθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος
Τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών και στην «ομηρία» της Αθήνας, που  δημιουργούν οι συνεχείς πορείες, κατά κανόνα ιδιαιτέρως μικρών ομάδων διαδηλωτών στο κέντρο της, θέλει να βάλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μάλιστα, όπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής», η κυβέρνηση εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, εναλλακτικά μοντέλα διαχείρισης του προβλήματος ανάλογα με τον όγκο των διαδηλώσεων.
Για παράδειγμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε μικρές πορείες είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται μία λωρίδα κυκλοφορίας για να μην κλείνουν ολόκληροι κεντρικοί δρόμοι και οι ακόμη μικρότερες να γίνονται στα πεζοδρόμια, ώστε να συνεχίζεται απρόσκοπτα η κυκλοφορία των οχημάτων.
Σε μεγαλύτερες σε όγκο διαδηλώσεις μπορεί να είναι συγκεκριμένη η διαδρομή της πορείας για να είναι ευκολότερη η διαχείριση της κυκλοφορίας από την αστυνομία ή να ορίζεται συγκεκριμένος χώρος για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης.
Πάντως, άμεσα πρόκειται η κυβέρνηση να οριστικοποιήσει τις προτάσεις της και να εκκινήσει διάλογο, χωρίς να αποκλείεται νομοθετική πρωτοβουλία, σε περίπτωση που απαιτηθεί.
Ήδη, αρκετές φορές στον «πρωινό καφέ» στο Μέγαρο Μαξίμου έχει συζητηθεί η δημιουργία των απαιτούμενων προϋποθέσεων προκειμένου η πρωτεύουσα να «αναπνεύσει», με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να αναφέρει σε στενούς του συνεργάτες πως «είναι απαράδεκτο λίγες εκατοντάδες άτομα να ταλαιπωρούν μια ολόκληρη πόλη».     
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στην εβδομάδα, με απόφαση του κ. Μητσοτάκη, θα πραγματοποιηθεί εσωτερική «διαβούλευση» στην κυβέρνηση για να διαμορφωθεί μια δέσμη μέτρων με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος, που θα τεθεί το αμέσως επόμενο διάστημα  προς συζήτηση με τους φορείς της πόλης, τον Δήμο Αθηναίων και  τα συνδικάτα.     
Ακόμη, συνεργάτες του πρωθυπουργού σημειώνουν πως εάν κριθεί απαραίτητο, η κυβέρνηση θα αναλάβει και τις απαιτούμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες.
Η κυβέρνηση είναι σαφές ότι, όπως έπραξε προσφάτως και με την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, θα επιδιώξει τη συναίνεση.
Η κυοφορούμενη πρωτοβουλία της κυβέρνησης εντάσσεται  σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό, προκειμένου η Αθήνα να καταστεί μια βιώσιμη και λειτουργική πόλη.
Μάλιστα, στην ίδια κατεύθυνση βρίσκεται σε εξέλιξη και η προσπάθεια τερματισμού του «άβατου» των Εξαρχείων, με την πάταξη των ναρκεμπόρων, την αντιμετώπιση της βίας και την εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων να έχουν δρομολογηθεί, ενώ στους σχεδιασμούς περιλαμβάνεται και η υπόγεια ενοποίηση του Αρχαιολογικού Μουσείου και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Στο ίδιο πλαίσιο, ψηφίστηκε και ο νόμος που επέφερε αλλαγές στο πανεπιστημιακό άσυλο, ενώ προωθούνται και τροποποιήσεις και στον υφιστάμενο Ποινικό Κώδικα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης