Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης για Novartis: Δεν αποσύρουμε τους Πολάκη και Τζανακόπουλο από την επιτροπή

Βούτσης για Novartis: Δεν αποσύρουμε τους Πολάκη και Τζανακόπουλο από την επιτροπή
Σίγουρα δεν θα σταλούν άλλοι βουλευτές για να τους αντικαταστήσουν, ο χρόνος μπορεί να δώσει σωφροσύνη και στην άλλη πλευρά
Ξεκάθαρος ως προς τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ να μην αντικαταστήσει τον Παύλο Πολάκη και τον Δημήτρη Τζανακόπουλο στην προανακριτική για τη Novartis ήταν σήμερα (3/11) ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.
Σε συνέντευξη του σε εκπομπή του ΑΝΤ1 τόνισε πως «τυπικά, το τι θα γίνει θα το ξέρουμε αύριο, θα το αποφασίσουμε. Είναι σαφές ότι δεν αποσύρουμε τους βουλευτές μας.
Σίγουρα δεν θα σταλούν άλλοι για να τους αντικαταστήσουν. Ο χρόνος μπορεί να δώσει σωφροσύνη και στην άλλη πλευρά, για να μην πάμε σε έκρυθμες καταστάσεις», δήλωσε ο κ. Βούτσης , ενώ έκανε λόγο για αδιανόητη εξαίρεση.
«Μπορεί μόνο να στηριχθεί, με επιχειρήματα που είναι απολύτως έωλα, σε μια διάταξη ότι αν ήταν ήδη κάποιοι μάρτυρες. Τέτοιο ζήτημα δεν υπάρχει.
Ουδέποτε εκλήθησαν να μαρτυρήσουν για αυτή την υπόθεση. Είναι αδιανόητη η επιμονή της πλειοψηφίας της επιτροπής», τόνισε ο κ. Βούτσης και συμπλήρωσε, αναφερόμενος στην επιστολή του Κώστα Τασούλα προς τον Αλέξη Τσίπρα:
«Για αυτό ο πρόεδρος της Βουλής προσπαθεί τυπικά να κρατήσει μια απόσταση από τα τεκταινόμενα».

Βούτσης για το έγγραφο της Τουλουπάκη

Ο Νίκος Βούτσης κλήθηκε να σχολιάσει και το έγγραφο της Ελένης Τουλουπάκη, που αποκάλυψε η «Καθημερινή», σύμφωνα με το οποίο κάποιοι από τους προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis ήταν οι ίδιοι που είχαν καταθέσει στις ΗΠΑ, προσδοκώντας οικονομικά οφέλη.
«Το γεγονός καθιστά απολύτως έωλη και ανακριβή την όποια υπόνοια περί σκευωρίας από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το ότι αναγνωρίζει, αν είναι έτσι, πως κάποιοι εκ των μαρτύρων είναι οι ίδιοι που είχαν κληθεί από το FBI καθιστά απολύτως ανακριβή και στα όρια της συκοφαντίας την όποια ένσταση ότι θα μπορούσε να στηθεί αυτό το πράγμα. Δεν στήνονται αυτά τα πράγματα με το FBI!», είπε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης