Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: «Βήμα προς βήμα» οι επαφές μεταξύ Λαϊκού Κόμματος και Πράσινων για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Αυστρία: «Βήμα προς βήμα» οι επαφές μεταξύ Λαϊκού Κόμματος και Πράσινων για τον σχηματισμό  κυβέρνησης
O Sebastian Kurz περιορίστηκε να αναφέρει πως ο συμφωνημένος οδικός χάρτης ακολουθείται «βήμα προς βήμα»
Χωρίς να ανακοινωθεί τίποτε ως προς την ημερήσια διάταξη, αλλά με την επισήμανση κατά την έναρξη τους ότι ισχύουν ως «προκλήσεις» εκείνες που είχαν καθοριστεί κατά την προηγούμενη συνάντηση, συνεχίστηκαν απόψε στη Βιέννη με έναν νέο γύρο οι διερευνητικές επαφές που πραγματοποιεί ο εντολοδόχος καγκελάριος και αρχηγός του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος –νικητής των πρόσφατων πρόωρων βουλευτικών εκλογών της 29ης Σεπτεμβρίου στην Αυστρία– με τους Πράσινους, για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.
Σε δηλώσεις του αργά απόψε, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών, ο Sebastian Kurz περιορίστηκε να αναφέρει πως ο συμφωνημένος οδικός χάρτης ακολουθείται «βήμα προς βήμα», επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές ότι η ατμόσφαιρα είναι θετική και υπάρχει ένα καλό κλίμα συζήτησης.
Όπως σημείωσε από την πλευρά του ο αρχηγός των Πράσινων Βέρνερ Κόγκλερ, για το κόμμα του, τα θέματα των διερευνητικών επαφών συνιστούν μία διπλή πρόκληση, διακρίνονται οι διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων, αλλά στο τέλος θα πρέπει να υπάρξουν συμβιβασμοί.
Κατά την άποψη του, στο σκεπτικό τους οι Πράσινοι θα πρέπει να συνυπολογίσουν ποιες είναι οι εναλλακτικές επιλογές, δηλαδή είτε ένας συνασπισμός Λαϊκού Κόμματος με το (ακροδεξιό εθνικιστικό) Κόμμα των Ελευθέρων (σ.σ. που κυβερνούσε μεταξύ Δεκεμβρίου 2017 και Μαΐου 2019), είτε ένας συνασπισμός Λαϊκού Κόμματος με τους Σοσιαλδημοκράτες.
Στις δηλώσεις του, ο ίδιος διευκρίνισε πως στις επαφές δεν τίθενται κατ' αποκλειστικότητα μόνον τα θέματα μετανάστευση και ένταξη, αλλά είναι σημαντικές όλες και οι πέντε προκαθορισμένες «προκλήσεις», δηλαδή κλιματική κρίση, οικονομική ανάπτυξη, μετανάστευση, παιδεία και διαφάνεια.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης