Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Τρία φιλοευρωπαϊκά κόμματα ενώνουν τις δυνάμεις τους ενόψει των εκλογών

Βρετανία: Τρία φιλοευρωπαϊκά κόμματα ενώνουν τις δυνάμεις τους ενόψει των εκλογών
Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, Πράσινοι και το Plaid Cymru, αναμένεται να ανακοινώσουν εκλογική συμφωνία για να στηρίξουν την παραμονή στην ΕΕ
Τρία φιλοευρωπαϊκά κόμματα της Βρετανίας, Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, Πράσινοι και το Plaid Cymru, αναμένεται να αποκαλύψουν εκλογική συμφωνία, κατά την οποία θα τοποθετήσουν κοινούς υποψηφίους, υποστηρικτές της παραμονής στην ΕΕ, σε συγκεκριμένες έδρες.
Η συμφωνία αφορά περίπου 60 από τις 632 έδρες στη Βρετανία και όπως επισημαίνει ένας αξιωματούχος στους Financial Times, «Δεν είναι τελειωμένη συμφωνία».
Oι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες έχουν διαμηνύσει πως δεν θα κατέβουν σε κάποιες περιφέρειες για να αυξήσουν τις πιθανότητες άλλων υποψηφίων που τάσσονται υπέρ της παραμονής να κερδίσουν την έδρα.
Ωστόσο, αυτοί που συμμετέχουν στις συνομιλίες προειδοποίησαν ότι το σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, το Plaid Cymru και τους Πράσινους, μαζί με κάποιους ανεξάρτητους βουλευτές, απαιτεί πολύπλοκες εσωτερικές συνομιλίες και διακομματικές διαβουλεύσεις.
Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη δημοσκόπηση ενόψει των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου της ICM που δημοσιεύτηκε από το Reuters σήμερα 4/11, οι Συντηρητικοί του Βρετανού πρωθυπουργού Boris Johnson διατηρούν προβάδισμα 7 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης