Πολιτική

Συναντήσεις Κεραμέως με αντιπροσωπείες ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ

Συναντήσεις Κεραμέως με αντιπροσωπείες ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ
Διάλογο για την παιδεία είχε η Νίκη Κεραμέως με εκπροσώπους του Κινήματος Αλλαγής και του Κομμουνιστικού Κόμματος
Συνεχίστηκαν σήμερα, Δευτέρα 4/11, οι επαφές της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, με εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με αφορμή το επικείμενο σχέδιο νόμου για την ανώτατη εκπαίδευση.
«Συζητήσαμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Προφανώς υπάρχουν διαφορές ιδεολογικής φύσεως», είπε η κ. Κεραμέως εξερχόμενη της συνάντησης με την αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλλαγής.
Την ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο διάλογος δεν περιορίστηκε σε θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, εξέφρασε η Χαρά Κεφαλίδου, τομεάρχης Παιδείας του ΚΙΝΑΛ. «Έγινε μια αναλυτική κουβέντα και ο διάλογος αυτός θα έχει και συνέχεια. Για εμάς, η Παιδεία είναι θέμα εθνικό και υψίστης προτεραιότητας», τόνισε η κ. Κεφαλίδου. «Θελουμε να κάνουμε δομική αντιπολίτευση. Θα είμαστε αρνητικοί σε ότι θεωρούμε ότι είναι λάθος, αλλά έχοντας πάντα μια αντιπρόταση», κατέληξε.
Η ηγεσία του υπουργείου είχε συνάντηση σήμερα και με αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Η κα. Κεραμέως ενημέρωσε τους εκπροσώπους του ΚΚΕ για τις επικείμενες νομοθετικές ενέργειες που προωθούνται από το υπουργείο και για τη διαδικασία των 4.500 μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή, η οποία σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί εντός του 2019.
Συζητήθηκαν επίσης εκτενώς τρέχοντα θέματα της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας αλλά και τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Η υπουργός ζήτησε από τους εκπροσώπους του ΚΚΕ να αποστείλουν τις προτάσεις τους, προκειμένου να μελετηθούν και να ληφθούν υπ' όψιν στη διαδικασία χάραξης της εκπαιδευτικής πολιτικής και τις επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες.
Το ΚΚΕ τονίζει ότι θα συνεχίσει να αναδεικνύει αυτά τα ζητήματα μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και τις παρεμβάσεις του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης