Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble (Γερμανία): Η Lagarde να σεβαστεί την περιορισμένη εντολή της ΕΚΤ

Schaeuble (Γερμανία): Η Lagarde να σεβαστεί την περιορισμένη εντολή της ΕΚΤ
Ο Schaeuble απηύθυνε σαφή μηνύματα προς τη Lagarde για τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ
Να εφαρμόσει μια πολύ συνετή νομισματική πολιτική που σέβεται τα όρια της εντολής της ΕΚΤ κάλεσε την Christine Lagarde, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και νυν πρόεδρος της Bundestag, Wolfgang Schaeuble.
Τα σχόλια του Schaeuble, ο οποίος είναι επικριτικής της υπερβολικά χαλαρής νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, τονίζουν τη δυσκολία που θα αντιμετωπίσει η Lagarde, ως νέα πρόεδρος της ΕΚΤ, να «θεραπεύσει» τη διχόνοια μεταξύ των μεταξύ των μελών της ευρωζώνης.
Ο ίδιος -μιλώντας στο Reuters- επαίνεσε τη διεθνή εμπειρία της Lagarde και δήλωσε ότι αναμένεται ότι η ίδια θα ακολουθήσει μια πολύ λογική και ισχυρή νομισματική πολιτική.
«Αλλά η εντολή της ΕΚΤ είναι περιορισμένη, διότι μια ανεξάρτητη κεντρική τράπεζα είναι δικαιολογημένο μόνο με δημοκρατικούς όρους μόνο όταν έχει περιορισμένη εντολή» συμπλήρωσε ο Schaeuble σε μια προσπάθεια να υπενθυμίσει στη Lagarde την απογοήτευση των Γερμανών καταθετών για τα μηδενικά επιτόκια.
Σημειώνεται ότι οι επικριτές από τη Γερμανίας αλλά και άλλες χώρες της ευρωζώνης έχουν κατηγορήσει την ΕΚΤ και τον Mario Draghi ότι «καταπάτησε» την εντολή της κεντρικής τράπεζας αποφασίζοντας την αφορά κρατικών ομολόγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης