Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rouhani (Ιράν): Είμαστε έτοιμοι να μειώσουμε περαιτέρω τις υποχρεώσεις μας απέναντι στην πυρηνική συμφωνία

tags :
Rouhani (Ιράν): Είμαστε έτοιμοι να μειώσουμε περαιτέρω τις υποχρεώσεις μας απέναντι στην πυρηνική συμφωνία
Ο πρόεδρος του Ιράν κάλεσε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους
Τη θέση ότι το Ιράν είναι έτοιμο να μειώσει περαιτέρω τις υποχρεώσεις της απέναντι στην πυρηνική συμφωνία διατύπωσε σήμερα (5/11) ο πρόεδρος της χώρας, Hassan Rouhani, καλώντας παράλληλα τις υπόλοιπες χώρες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στη συμφωνία.
Ειδικότερα, ο κ. Rouhani δήλωσε ότι το Ιράν είναι έτοιμο να συνεχίσει τον εμπλουτισμό ουρανίου, ξεκινώντας από αύριο Τετάρτη (6/11), γεγονός που θα αποτελεί το τέταρτο βήμα μείωσης των δεσμεύσεων απέναντι στη συμφωνία.
Ωστόσο, ο Ιρανός πρόεδρος διευκρίνισε ότι όλα τα βήματα που έχει λάβει μέχρι στιγμής η Τεχεράνη είναι αναστρέψιμα και ότι η χώρα του παραμένει έτοιμη να τηρήσει πλήρως τη συμφωνία, εφόσον κάνουν το ίδιο και οι υπόλοιπες πλευρές.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ιράν κάλεσε τις υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία να ξεκινήσουν την τήρηση των δεσμεύσεών τους απέναντι στο Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης μέσα στους επόμενους δύο μήνες, εάν επιθυμούν η Τεχεράνη να σταματήσει τον περιορισμό των υποχρεώσεων.
«Οι ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία πρέπει να βρουν έναν τρόπο ώστε να επιτρέψουν την πώληση πετρελαίου και τη μεταφορά τραπεζικών κεφαλαίων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», πρόσθεσε ο κ. Rouhani.
Σημειώνεται ότι χθες (4/11) ο επικεφαλής του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, Ali Akbar Salehi, ανακοίνωσε ότι η χώρα έθεσε σε λειτουργία μία νέα γενιά προηγμένων φυγοκεντρητών για τον εμπλουτισμό ουρανίου, χαρακτηρίζοντας τη σχετική εξέλιξη ως «τεράστιο επίτευγμα» για τη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης