Τελευταία Νέα
Οικονομία

Εκτός συζήτησης η Ελλάδα στο Eurogroup (7/11) - Στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου (4/12) οι αποφάσεις για ANFA και SMP

tags :
Εκτός συζήτησης η Ελλάδα στο Eurogroup (7/11) - Στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου (4/12) οι αποφάσεις για ANFA και SMP
Στη βάση της αξιολόγησης, στο επόμενο Eurogroup, θα ληφθεί η απόφαση για την επιστροφή των κερδών των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα (ANFA και SMP)
H Ελλάδα δεν θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η σύνταξη της έκθεσης των θεσμών στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας.
Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, η έκθεση θα ολοκληρωθεί περί τα τέλη του μήνα, προκειμένου να γίνει η αξιολόγησή της από το Euroworking Group εγκαίρως για το Eurogroup του Δεκεμβρίου (4/12).
Στη βάση αυτής της αξιολόγησης, στο επόμενο Eurogroup, θα ληφθεί η απόφαση για την επιστροφή των κερδών των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα (ANFA και SMP).
Στη συνεδρίαση της Πέμπτης θα συζητηθούν οι φθινοπωρινές οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκές Επιτροπής, οι οποίες θα ανακοινωθούν την ίδια μέρα.
Εξάλλου, στο Eurogroup της Πέμπτης θα συζητηθεί και η πρόοδος σχετικά με τα βήματα που έχουν ληφθεί για την εμβάθυνση της Ευρωζώνης, όπως είναι η Συνθήκη για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, η ευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων και ο προϋπολογισμός της Ευρωζώνης.

ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης