Τελευταία Νέα
Διεθνή

Luis de Guindos (ΕΚΤ): Οι τράπεζες της Ευρωζώνης ίσως χρειαστούν υψηλότερα capital buffers

Luis de Guindos (ΕΚΤ): Οι τράπεζες της Ευρωζώνης ίσως χρειαστούν υψηλότερα capital buffers
Ο De Guindos τόνισε ότι τα υψηλότερα capital buffers θα λειτουργήσουν ως προστασία απέναντι στο ενδεχόμενο μιας πιστωτικής κρίσης
Οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωζώνης θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επιβάλλουν υψηλότερα κεφαλαιακά μαξιλάρια (capital buffers) στις τράπεζες, εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Luis de Guindos.
Ο De Guindos τόνισε ότι τα υψηλότερα capital buffers θα λειτουργήσουν ως προστασία απέναντι στο ενδεχόμενο μιας πιστωτικής κρίσης.
«Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι το επίπεδο των κεφαλαίων είναι ικανοποιητικό, υπάρχει ακόμη χώρος για υψηλότερα κεφαλαιακά «μαξιλάρια», τόνισε ο αξιωματούχος της ΕΚΤ κατά την ομιλία του σε τηλεδιάσκεψη.
Ο De Guindos προειδοποίησε επίσης ότι οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας επιδεινώνονται και η αβεβαιότητα ενισχύεται, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται ένα δύσκολο περιβάλλον για τον τραπεζικό τομέα, ο οποίος είναι ήδη αντιμέτωπος με την αδύναμη κερδοφορία, το υψηλό κόστος και τον ανταγωνισμό.
«Το περιβάλλον αυτό είναι πιθανό να ασκήσει πιέσεις στην κερδοφορία των τραπεζών, καθώς τα περιθώρια συμπιέζονται και η ροή νέων επιχειρήσεων επιβραδύνεται», προειδοποίησε ο De Guindos.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης