Τελευταία Νέα
Διεθνή

TIME: Ο Πρόεδρος Trump έχει «τουϊτάρει» περισσότερες λέξεις από όσες περιέχονται στον «Οδυσσέα» του James Joyce!

TIME: Ο Πρόεδρος Trump έχει «τουϊτάρει» περισσότερες λέξεις από όσες περιέχονται στον «Οδυσσέα» του James Joyce!
Πρόσφατη μελέτη, με αντικείμενο περισσότερα από 11.000 tweets του λογαριασμού του Trump, από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του, κατέληξε πως μόνο αυτά που έγραψε ο ίδιος, συνθέτουν ένα βιβλίο όπως ο «Μεγάλος Gatsby»
Το πολιτικό tweet που έγραψε ο πρόεδρος Trump στη 1:23 μ.μ. της 3ης Νοεμβρίου του 2019, προς δύο από τους πολιτικούς του αντιπάλους του – αγαπημένους στόχους πολλών αναρτήσεων, από το κόμμα των Δημοκρατικών, μπορεί να μην ήταν κάτι καινούριο ωστόσο αντιπροσωπεύει μια περίεργη διάκριση: με αυτό ο Αμερικανός πρόεδρος είχε tweetάρει περισσότερες λέξεις, από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του από όσες χρησιμοποίησε ο James Joyce στο βιβλίο του «Οδυσσέας», που θεωρείται ως το πιο υψηλής ποιότητας και μακροσκελές λογοτεχνικό έργο του 20ού αιώνα.
Και αυτό δεν περιλαμβάνει τα retweets (τις επαναπροωθήσεις) των μηνυμάτων που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος.
 
Image


Όπως αναφέρουν οι New York Times σε μια πρόσφατη μελέτη, αντικείμενο της οποίας ήταν περισσότερα από 11.000 προεδρικά tweets που δημοσιεύθηκαν από το λογαριασμό του Trump, από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου 2017, το Twitter είναι αναμφισβήτητα το πιο ισχυρό εργαλείο του Trump, είτε το χρησιμοποιεί για να αναδείξει κάποια μηνύματα, είτε για να προωθήσει κάποια πολιτική του, ή απλά να ανακοινώσει μία νέα.
Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος δεν βρίσκεται πίσω από κάθε tweet που αναρτάται από το λογαριασμό του, σύμφωνα με πληροφορίες, συνθέτει μεγάλο αριθμό αυτών, συχνά χωρίς έλεγχο από τα στελέχη ή τους συμβούλους του.
Ακόμη και με μια συντηρητική εκτίμηση της προσωπικής του συμβολής είναι σίγουρο πως από την έναρξη της προεδρία του, συνθέτει ένα μετρίου μεγέθους βιβλίο.
Ίσως να φτάνει σε έκταση τον «Μεγάλο Gatsby», βιβλίο που περιέχει περίπου 48.700 λέξεις.

Η έκπληξη ωστόσο είναι στο σύνολο:
Από την Τρίτη το βράδυ, ο λογαριασμός στο Twitter του Προέδρου είχε δημοσιεύσει κάτι παραπάνω από 12.000 tweets από τις 20 Ιανουαρίου 2017, σύμφωνα με το Trump Twitter Archive, όσα εκείνα που δημοσιεύουν οι Times.
Από αυτά, τα 9.274 ήταν πρωτογενούς περιεχόμενου, και όχι προωθήσεις άλλων (retweets).
Ξεχωρίζοντας από κάθε μήνυμα αριθμούς, ηλεκτρονικές διευθύνσεις (URLs) και σημεία στίξης ο αριθμός των λέξεων που απομένουν είναι ο εξής:
Στις 1.020 ημέρες από τότε που ανέλαβε καθήκοντα, ο λογαριασμός Twitter του Προέδρου Trump έχει δημοσιεύσει 266.055 λέξεις!
Ο «Οδυσσέας» του James Joyce, ένα βιβλίο 780 σελίδων, έχει 264.564, μετρημένες κατά τον ίδιο τρόπο και με το ίδιο μέτρο μέτρησης λέξεων με την ελεύθερα διαθέσιμη ψηφιακή έκδοση του τόμου στο Project Gutenberg.
Αυτό το «μυθιστόρημα Twitter» ήταν 1,5 megabytes, σχεδόν ακριβώς όσο η απλή έκδοση του κειμένου του μυθιστορήματος του Joyce.
Όπως αναφέρει στη συνέχεια ο συντάκτης του Time, o Trump έχει γράψει τόσα πολλά λόγια όσο ο F. Scott Fitzgerald.
Ξεπέρασε τον αριθμό των λέξεων του «Μεγάλου Gatsby» στις 13 Ιανουαρίου 2018, την 51η εβδομάδα της προεδρίας του, με αυτό το τιτίβισμα να προσβάλλει τους Δημοκρατικούς.
Έχει επίσης ξεπεράσει τα «Ανεμοδαρμένα Ύψη» της Emily Brontë, κάθε βιβλίο του Harry Potter, αλλά και τον Moby Dick.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η «παραγωγή λέξεων» του Trump στο Twitter, αυξάνεται με αργό αλλά αξιόπιστο εκθετικό ρυθμό, όπως φαίνεται από τη μέτρια κοίλη στροφή στην κόκκινη γραμμή.



Εάν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2021 θα έχει ξεπεράσει τις  500.000 λέξεις, μακράν περισσότερες από όσες περιέχονται στις 1.100 σελίδες του Infinite Jest του David Foster Wallace.
Κάποια στιγμή στο μέλλον, είναι σίγουρο πως μια ολόκληρη γενιά ιστορικών, επαρκώς αποσυνδεδεμένη συναισθηματικά από την προεδρία Trump, θα μελετήσει τα πεπραγμένα για να κατανοήσει τι συνέβη και γιατί.
Από αυτή την μελέτη δεν μπορεί να αποκλειστεί σε καμία περίπτωση μια στενή μελέτη του «μυθιστορήματος» που είναι γνωστό ως «@realDonaldTrump», με τα πολλά αινιγματικά γυρίσματα, τις συναισθηματικές εξάρσεις και μεταπτώσεις, αλλά και τις σκόπιμες παραπλανήσεις.
Κι αυτό γιατί όπως συνήθιζε να λέει ο James Joyce: «Έχω βάλει τόσα πολλά αινίγματα και παζλ, που θα κρατήσουν τους καθηγητές απασχολημένους για αιώνες διαφωνώντας για το τι εννοούσα σε κάθε ένα από αυτά και αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσει κάποιος την αθανασία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης