Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

«Μαύρισαν» τον Οκτώβριο οι οθόνες στον ΕΦΚΑ - Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ανανεώσει τη σύμβαση με τον πάροχο του συστήματος

tags :
«Μαύρισαν» τον Οκτώβριο οι οθόνες στον ΕΦΚΑ - Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ανανεώσει τη σύμβαση με τον πάροχο του συστήματος
Πολλά κλιμάκια ασφάλισης υπόσχεται ο Γ. Βρούτσης στον ΟΑΕΕ
Απίστευτο κι όμως… Ελληνικό, που έσκασε σαν βόμβα στο 26ο τακτικό συνέδριο της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ από τον διοικητή του ΕΦΚΑ: Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε ανανεώσει την υποστηρικτική σύμβαση με το Ολοκληρωμένο Πληροφορικό Σύστημα του Οργανισμού, με αποτέλεσμα να πέφτει το δίκτυο και «να μαυρίζουν οι οθόνες».
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητής του ΕΦΚΑ, Χρήστος Χάλαρης η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας (σσ Αχτσιόγλου-Πετρόπουλος) δεν είχε προβλέψει την ανανέωση της σύμβασης με τον πάροχο που υποστήριζε το πληροφοριακό σύστημα με αποτέλεσμα τον Οκτώβριο να έσβηναν οι οθόνες αν δεν είχαν παρέμβει για την παράταση της σύμβασης.
Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργού Γ. Βρούτση και του υφυπουργού Ν. Μηταράκη, προς τους εργαζόμενους του ΙΚΑ.
1.    Το νέο ασφαλιστικό θα προβλέπει νέο πλαίσιο για τις εισφορές των μη μισθωτών το οποίο θα είναι ότι πιο απλό, δε θα είναι συνδεδεμένο με τα χρόνια και το εισόδημα, θα παρέχει ελευθερία και επαρκείς συντάξεις.
2.    Πρέπει να αυξηθούν οι επικουρικές που μειώθηκαν και να αλλάξουν οι συντελεστές για να βελτιωθεί η ανταποδοτικότητα.
3.    Θα μειωθεί το μη μισθολογικό κόστος με τη μείωση των εισφορών των μισθωτών κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες.
4.    Το 2020 θα είναι έτος ψηφιακής μεταρρύθμισης για τον ΕΦΚΑ καθώς του χρόνου το καλοκαίρι το 1/3 των νέων συντάξεων θα εκδίδεται με ψηφιακό τρόπο.
5.    Προτεραιότητες  είναι η δρομολόγηση νέου κανονισμού παροχών, η διενέργεια εντατικών ελέγχων, προκειμένου να εξαλειφθούν σταδιακά τα φαινόμενα της ανασφάλιστης και υποδηλωμένης εργασίας, ενώ στόχος είναι να μπει τέλος και στους στρατηγικούς κακοπληρωτές του Δημοσίου.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης