Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαζαρίδης (ΝΔ): Για πρώτη φορά υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού

Λαζαρίδης (ΝΔ): Για πρώτη φορά υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού
Στέλνουμε μήνυμα στην Τουρκία ότι είμαστε εδώ και προσπαθούμε να περιορίσουμε τις ροές είπε ο βουλευτής της ΝΔ
Την θέση ότι για πρώτη φορά υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο και στρατηγική για την αντιμετώπισή του προσφυγικού με την επιτάχυνση απονομής του ασύλου, τη δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων, το σχέδιο για τις επαναπροωθήσεις και την αυστηρότερη φύλαξη των συνόρων διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Μ. Λαζαρίδης.
Σε δηλώσεις του στο Πρακτορείο Fm ο κ.Λαζαρίδης είπε ότι η κυβέρνηση κινείται πολυεπίπεδα «στο εσωτερικό επιχειρησιακά με τον κ. Χρυσοχοΐδη και στο εξωτερικό για τη διεθνοποίηση του προβλήματος με τον κ. Κουμουτσάκο και στο γενικότερο πλαίσιο με τις επαφές του πρωθυπουργού με τους ξένους ηγέτες».
«Χρειάζεται νηφαλιότητα και προσοχή απ’ όλους μας.
Με συζήτηση και τη βοήθεια και των δημάρχων, θα μπορέσουν οι τοπικές κοινωνίες να αντιληφθούν το πρόβλημα και θα το αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά» υποστήριξε ο κ.Λαζαρίδης, ο οποίος τάχθηκε στο πλευρό του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, όσον αφορά το σταδιακό «σφράγισμα» του Έβρου.
Παράλληλα επεσήμανε και την έντονη παρουσία του Λιμενικού Σώματος στα θαλάσσια σύνορά μας.
«Στέλνουμε μήνυμα στην Τουρκία ότι είμαστε εδώ και προσπαθούμε να περιορίσουμε τις ροές», είπε ο κ.Λαζαρίδης, ο οποίος κάλεσε την Ευρώπη «να παίξει τον ρόλο που πρέπει και της αναλογεί».
«Οι χώρες που απολαμβάνουν τα προνόμια της συνθήκης Σένγκεν, τη στιγμή της κρίσης οφείλουν να αναλάβουν και τις ευθύνες τους» τόνισε ο κ.Λαζαρίδης

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης