Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υποχώρησε κατά -0,6% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Σεπτέμβριο 2019

Γερμανία: Υποχώρησε κατά -0,6% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Σεπτέμβριο 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήαν του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε πτώση της τάξεως του -4,3%
Πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας τον Σεπτέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (7/11) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία επιβεβαίωσαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη υποχώρησε κατά -0,6% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2019, όταν και είχε σημειωθεί άνοδος της τάξεως του +0,3%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα διαμορφωθεί στο -0,4%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε πτώση της τάξεως του -4,3% έναντι ετήσιας πτώσης -4% τον Σεπτέμβριο τον Αύγουστο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων τω αναλυτών στο -4,4%.
Εφόσον εξαιρεθούν οι τομείς ενέργειας και κατασκευών, ο δείκτης υποχώρησε κατά -1,3% σε μηνιαία βάση, καθώς η παραγωγή στους δύο τομείς αυξήθηκε κατά +2% και +1,8% αντίστοιχα.
Όσον αφορά τον τομέα ενδιάμεσων αγαθών, σημειώθηκε πτώση της παραγωγής κατά -1,3% σε μηνιαία βάση, ενώ η αντίστοιχη πτώση για την παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών διαμορφώθηκε στο -1,5%

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης