Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί η στερλίνα μετά την απόφαση της BoE για τα επιτόκια, στο -0,29% και τα 1,2811 δολ.

Υποχωρεί η στερλίνα μετά την απόφαση της BoE για τα επιτόκια, στο -0,29% και τα 1,2811 δολ.
Το ευρώ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,41% έναντι του βρετανικού νομίσματος, στις 0,8640 στερλίνες
Πτώση καταγράφει η στερλίνα έναντι του αμερικανικού δολαρίου, μετά την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η στερλίνα υποχωρεί κατά -0,29% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στα 1,2811 δολ. την ίδια στγιμή που η αντίστοιχη πτώση για τη στερλίνα έναντι του γεν Ιαπωνίας διαμορφώνεται στο -0,15% και τα 139,81 γεν.
Παράλληλα, το ευρώ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,41% έναντι του βρετανικού νομίσματος, στις 0,8640 στερλίνας ανά ευρώ.
Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο στο 0,75%, με την απόφαση ωστόσο να μην είναι ομόφωνη, καθώς οι Jonathan Haskel και Michael Saunders τάχθηκαν υπέρ της μείωσης των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.
«Η υποκείμενη αύξηση του ΑΕΠ στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει επιβραδυνθεί σημαντικά φέτος», υπογράμμισε η Τράπεζα της Αγγλίας σε ανακοίνωσή της, αναφερόμενη στους κινδύνους που σχετίζονται με το Brexit, και τις πιέσεις που ασκεί ο εμπορικός προστατευτισμός στην παγκόσμια ανάπτυξη.
Ωστόσο, η BoE τόνισε ότι μετά τη νέα παράταση της μεταβατικής περιόδου για το Brexit, οι πιθανότητες μίας αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία έχουν «υποχωρήσει σημαντικά», στηρίζοντας τις εκτιμήσεις της τράπεζας ότι η βρετανική οικονομία θα ανακάμψει το επόμενο έτος.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της τράπεζας, Mark Carney, τόνισε ότι η επέκταση της παγκόμισας οικονομίας έχει καταγράψει σημαντική επιβράδυνση λόγω των ανησυχιών για το εμπόριο, ενώ πρόσθεσε ότι η αβεβαιότητα που επικρατεί για το Brexit εξακολουθεί να αποτελεί έναν από τους βασικούς κινδύνους της οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης