Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στον Εισαγγελέα από το ΓΕΜΗ η υπόθεση Ελληνικός Νηογνώμων του Δ. Κοντομηνά

Στον Εισαγγελέα από το ΓΕΜΗ η υπόθεση Ελληνικός Νηογνώμων του Δ. Κοντομηνά
Οι απίστευτες μεθοδεύσεις και τα αποδεικτικά στοιχεία
Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά έχει διαβιβαστεί από το ΓΕΜΗ η υπόθεση του Ελληνικού Νηογνώμονα του οποίου βασικός μέτοχος είναι ο κ. Δημήτρης Κοντομηνάς καθώς διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων της νομοθεσίας για τις ανώνυμες εταιρίες.
Ειδικότερα διαπιστώθηκε ότι έγινε Γενική Συνέλευση χωρίς τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες ενώ ακολούθησε αμέσως μετά διορισμός προσωρινής διοίκησης. Στη συνέχεια έγινε  νόμιμη συνέλευση της οποίας οι αποφάσεις ουδέποτε ανακοινώθηκε στο ΓΕΜΗ.
Το τελευταίο το πληροφορήθηκε όταν παραιτήθηκε με εξώδικο από μέλος του ΔΣ της προσωρινής διοίκησης κ. Χρηστίδης ο οποίος προσκόμισε και αντίγραφο του πρακτικού της νόμιμης συνέλευσης η οποία εξέλεξε ως μέλη του ΔΣ του κ.κ. Δημήτρη Κοντομηνά, Λυκούργο Παπαγιαννόπουλο ( Διευθύνων Σύμβουλος δύο εταιριών του Δ Κοντομηνά και προσφάτως Πρόεδρος του ΔΣ της προσωρινής διοίκησης της Creta Farms)  Και Δημήτριο Κούρεντα (δικηγόρο του Δ Κοντομηνά).
Αμέσως το ΓΕΜΗ έστειλε επιστολή και στα τρία μέλη του ΔΣ στο οποίο ζητούσε το πρακτικό της Γενικής Συνέλευσης, το πρακτικό σύγκλησης σε σώμα του ΔΣ και εκπροσώπησης της εταιρίας.
Δεν υπήρχε όμως καμία ανταπόκριση ενώ η επιστολή προς τον κ. Λυκούργο Παπαγιαννόπουλο επεστράφη στο ΓΕΜΗ ως αζήτητη!!!
Θεωρητικά βέβαια η εταιρία δεν έχει συγκροτημένο ΔΣ σε σώμα. Ωστόσο από εσωτερικό έγγραφο του κου Κούρεντα που έχει στην κατοχή του το bankingnews προκύπτει ότι το ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα με Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Λυκούργο Παπαγιαννόπουλο και μέλη τους κ.κ Κοντομηνά και Κούρεντα.
Παρ όλα αυτά η Ελληνικός Νηογνώμων σήμερα δεν λειτουργεί και μόλις δύο άτομα εμφανίζονται καθημερινά στα γραφεία άγνωστο πως δεδομένου ότι έχει γίνει έξωση.
Το προσωπικό της εταιρίας δεν έλαβε ποτέ τις αποδοχές του αλλά από ότι φαίνεται αυτό αποτελεί μια απλή λεπτομέρεια όταν δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο απόδωσης ευθυνών όταν εταιρίες απλά εξαφανίζονται σε μια νύκτα με τους δράστες να μένουν ατιμώρητοι.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης