Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Υποχώρησαν κατά -0,9% οι εξαγωγές της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Οκτώβριο 2019

Κίνα: Υποχώρησαν κατά -0,9% οι εξαγωγές της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Οκτώβριο 2019
Η πτώση των εξαγωγών αποδείχθηκε μικρότερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Πτώση κατέγραψαν οι εξαγωγές της Κίνας για τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (8/11) στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων της χώρας, τα οποία ωστόσο αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της χώρας υποχώρησαν κατά -0,9% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η ετήσια πτώση θα διαμορφωθεί στο -3,9%.
Παράλληλα, οι εισαγωγές της Κίνας κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -6,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -7,8%.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας να διευρυνθεί στα 42,81 δισ. δολ. έναντι 39,65 δισ. δολ. τον Σεπτέμβριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στα 40,10 δισ. δολ.
Όσον αφορά το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας με τις ΗΠΑ, το Πεκίνο παρουσιάσε πλεόνασμα 26,42 δισ. δολ. για τον Οκτώβριο του 2019, ενώ για το συνολικό διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2019 το εμποριό πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 247,74 δισ. δολ.
Τα παραπάνω στοιχεία έρχονται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του κινεζικού Υπουργείου Εμπορίου ότι το Πεκίνο συμφώνησε με την Ουάσιγκτον να μειώσουν σταδιαδκά τους δασμούς τους, στα πλαίσια της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης