Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street λόγω Trump και Κίνας - Στο +0,01% ο Dow Jones

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street λόγω Trump και Κίνας - Στο +0,01% ο Dow Jones
Στάση αναμονής από τους επενδυτές στη Wall Street
Τρόπους να αντιμετωπίσουν τις αντικρουόμενες δηλώσεις αναφορικά με την ύπαρξη (ή έστω πρόθεση να υπάρξη) συμφωνίας ή όχι μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ για άρση των δασμών σε πληθώρα εμπορικών προϊόντων και των δύο χωρών αναζήτησαν οι επενδυτές στη Wall Street, στην τελευταία συνεδρίαση (08/11) της εβδομάδας, με τους τρεις βασικούς δείκτες να εμφανίζουν οριακές διακυμάνσεις αλλά και ήπια μεταβλητότηα.
Με νέες δηλώσεις του ο Donald Trump υποστήριξε ότι δεν υπάρχει συμφωνία για μείωση των δασμών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, διαψεύδοντας τόσο το κινεζικό υπ. Εμπορίου όσο και κορυφαίους Αμερικανούς αξιωματούχους.
Αποτέλεσμα  ο Dow Jones να ενισχύθηκε μόλις 0,01% στις 27.678 μονάδες, με τον S&P 500 να εμφανίζει κέρδη της τάξης του 0,23% στις 3.092 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε +0,48% στις 8.475 μονάδες, ενώ είχε φθάσει να υποχωρεί έως και -0,21%.
Image
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Dow Jones από την αρχή της εβδομάδας έχει εμφανίσει συνολική άνοδο 1,2%, ενώ οι S&P 500 και Nasdaq κινούνται +0,6% υψηλότερα.
Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική εβδομάδα κερδών για τον Dow Jones, η πέμπτη για τον S&P 500 και η έκτη για τον Nasdaq.
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ώθηση στις μετοχές προσέφεραν αισιόδοξα μηνύματα τόσο από την Κίνα όσο και από τις ΗΠΑ ότι θα κατορθώσουν τελικά να κλείσουν τη «Φάση Ι» της συμφωνίας για το εμπόριο, ενώ την Πέμπτη 7/11 το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι δύο χώρες έχουν συμφωνήσει ώστε να υπάρξει άρση σημαντικού μέρους των δασμών που έχουν επιβληθεί, ανακοίνωση την οποία επιβεβαίωσε, ανώνυμα και κορυφαίους Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος συμμετέχει στην ομάδα διαπραγμάτευσης με το Πεκίνο.
Σε επίπεδο μετοχών αυτή της Disney... έλαμψε εμφανίζοντας κέρδη που άγγιξαν το 3,7%, μετά την ανακοίνωση μεγεθών τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 425 εκ των 500 εταιρειών που είναι εισηγμένες στον S&P 500 και έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα το 74% έχει κατορθώσει να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας FactSet.
 
Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο - πτώση στη Wall Street

Dow Jones
Image
S&P 500
Image
Nasdaq
Image

Σημαντικές πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Πιέσεις δέχθηκαν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους δείκτες να βάζουν τέλος στο εβδομαδιαίο ανοδικό σερί.
Την άνοδο των προηγούμενων ημερών πυροδότησε η αισιοδοξία για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας, η οποία ωστόσο δίνει τη θέση της στην επιφυλακτικότητα, λόγω των αντιφατικών μηνυμάτων από τις δύο πλευρές.
O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,28%, στις 405,42 αλλά ολοκλήρωσε την εβδομάδα με κέρδη για πέμπτη συνεχή εβδομάδα.
Image
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχώρησε -0,46% στις 13.228,56 μονάδες.
Image
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,63% στις 7.359,38 μονάδες.
Image
Στο Παρίσι ο CAC 40 εμφάνισε απώλειες μόλις -0,02% στις 5.889,70 μονάδες.
Image
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο είχε άνοδο της τάξεως του 0,13% στις 23.534,49 μονάδες.
Image
Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 έφθασε στις 9.393,70 μονάδες με απώλειες -0,57%.
Image
Οι διεθνείς χρηματιστηριακές μετοχές αντέδρασαν θετικά χθες στην είδηση ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα συμφώνησαν να άρουν δασμούς που η μία χώρα είχε επιβάλει στα προϊόντα της άλλης στη «φάση 1» της εμπορικής συμφωνίας. Ωστόσο, οι ελπίδες εξασθένησαν αφού το Reuters μετέδωσε πως το σχέδιο αντιμετωπίζει εσωτερικές αντιδράσεις στον Λευκό Οίκο.
Νωρίτερα, η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων της Κίνας δημοσίευσε τα στοιχεία που αφορούν το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας για τον Οκτώβριο του 2019, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές της χώρας υποχώρησαν κατά -0,9% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η ετήσια πτώση θα διαμορφωθεί στο -3,9%.
Παράλληλα, οι εισαγωγές της Κίνας κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -6,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -7,8%.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας να διευρυνθεί στα 42,81 δισ. δολ. έναντι 39,65 δισ. δολ. τον Σεπτέμβριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στα 40,10 δισ. δολ.
Όσον αφορά το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας με τις ΗΠΑ, το Πεκίνο παρουσιάσε πλεόνασμα 26,42 δισ. δολ. για τον Οκτώβριο του 2019, ενώ για το συνολικό διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2019 το εμποριό πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 247,74 δισ. δολ.
Άνοδο κατέγραψε και το πλεόνασμα στο ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών της Γερμανίας για τον Σεπτέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία επίσης ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Οι εξαγωγές στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αυξήθηκαν κατά +1,5% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2019, έναντι πτώσης -1,5% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στο +0,3%.
Παράλληλα, οι εισαγωγές της Γερμανίας αυξήθηκαν κατά +1,3% σε μηνιαία βάση, έναντι ανόδου +0,6% τον Αύγουστο, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι δε θα σημειωθεί κάποια μεταβολή.
Αυτός είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα στης Γερμανίας να διαμορφωθεί στα 19,2 δισ. ευρώ, έναντι 14,8 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στα 17,6 δισ δολ.
Στον τομέα των εταρικών αποτελεσμάτων, η γαλλική τράπεζα Credit Agricole δημοσίευσε σήμερα τα στοιχεία που αφορούν το τρίτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα οποία καταγράφηκε άνοδος τόσο στα κέρδη όσο και στα έσοδα σε ετήσια βάση.
Ειδικότερα, τα κέρδη της γαλλικής τράπεζας ενισχύθηκαν κατά +8,9% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, στα 1,2 δισ. ευρώ, έναντι 1,1 δισ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2018.
Τα έσοδα της Credi Agricole σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +4,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, στα 5,03 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι οι αναλυτές προέβλεπαν πως τα κέρδη θα αυξηθούν στα 1,14 δισ. ευρώ, ενώ η άνοδος για τα έσοδα θα περιοριστεί στα 5,02 δισ. ευρώ.
Όσον αφορά τον δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1, ο οποίος αποτελεί βασικό μέτρο κεφαλαιακής ισχύος για την τράπεζα, σημειώθηκε οριακή άνοδος στο 11,7% έναντι 11,6% τον Ιούνιο.

www.bankingnews.grwww.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS