Τελευταία Νέα
Διεθνή

UBS: Στα 8,5 τρισ. η αξία των περιουσιών των πλουσιότερων ανθρώπων της υφηλίου το 2018

tags :
UBS: Στα 8,5 τρισ. η αξία των περιουσιών των πλουσιότερων ανθρώπων της υφηλίου το 2018
Η μεγαλύτερη αύξηση στον αριθμό των δισεκατομμυριούχων καταγράφηκε στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού
Ως ιδιαίτερα προσοδοφόρα θεωρείται η περίοδος 2013 – 2018 για τους πλούσιους του πλανήτη, σύμφωνα ε την έρευνα της UBS «2019 Billionaire Insight) καθώς έφθασαν στους 2.101, εμφανίζοντας αύξηση 38,9% σε μία πενταετία.
Η συνολική τους περιουσία αγγίζει τα 8,5 τρις. δολάρια και αυτή αυξημένη κατά 34,5%, παρά το γεγονός ότι η εξεταζόμενη 5ετία δεν θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως θετική τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για την παγκόσμια οικονομία.
Μάλιστα κατά τη διάρκεια του 2018, μία χρονιά που οι χρηματαγορές δεν ακολούθησαν και τόσο καλή πορεία, οι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι ήταν αυτή που είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται, έστω και εάν αυτή η ενίσχυση ήταν της τάξης του 0,1%.
Image
Η περιοχή Ασίας – Ειρηνικού παραμένει η «πατρίδα» του μεγαλύτερου αριθμού δισεκατομμυριούχων παγκοσμίως, καθώς σε αυτήν υπάρχουν 754, με συνολική περιουσία στα 2,5 τρισ. δολάρια.
Η Κίνα «φιλοξενεί» το 43% των δισεκατομμυριούχων για την περιοχή Ασίας – Ειρηνικού, με την Ινδία το 14%, το Χονγκ Κονγκ το 9% και την Ιαπωνία μόλις το 4%.
Αντίθετα σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, στο εξεταζόμενο διάστημα ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων υποχώρησε το 2018 κατά 5%, με τον συνολικό τους αριθμό να φθάνει στους 598 και την περιουσία τους στα 2,4 τρισ. δολάρια.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης