Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Saxo Bank: Αυξάνεται η πιστωτική επέκταση στην Κίνα - Θετικές εκτιμήσεις για την παγκόσμια οικονομία

tags :
Saxo Bank: Αυξάνεται η πιστωτική επέκταση στην Κίνα - Θετικές εκτιμήσεις για την παγκόσμια οικονομία
Τα πιο πρόσφατα στοιχεία από την κεντρική τράπεζα της Κίνας υπογραμμίζουν την ανάκαμψη των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων εταιρικών δανείων σε συνολικά 1,01 τρισ. γιουάν
Οι χορηγήσεις δανείων από πλευράς Κίνας επανέρχεται σε θετικό έδαφος, από το -0,4% του ΑΕΠ που έτρεχε ως σήμερα, γεγονός που φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα.
Και αυτή η θετική τροπή στις χορηγήσεις δανείων θα είναι η πρώτη που θα συμβαίνει από το 4ο τρίμηνο του 2017.
Πρόκειται ασφαλώς για μία από τις σημαντικότερες μακροοικονομικές ειδήσεις των τελευταίων μηνών.
 
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/image001%20%287%29.png?itok=3pQFtMb8

Δεδομένου ότι η Κίνα αντιπροσωπεύει περίπου το 1/3 του παγκόσμιου ρυθμού της ανάπτυξης, εάν ο πιστωτική της διάθεση είναι θετική, θα μπορούσαμε να δούμε τα εποικοδομητικά αποτελέσματα παγκοσμίως κατά τη διάρκεια του 2020.
Από την αρχή του έτους, η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας (PBoC) έχει εφαρμόσει διάφορα μέτρα νομισματικής πολιτικής, σε μια προσπάθεια στήριξης των τραπεζικών πιστώσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), όπως η απαίτηση από τις μεγάλες τράπεζες να αυξήσουν τα δάνεια των ΜΜΕ και να μειώνουν το μέσο κόστος χρηματοδότησης ή το RRR των μικρομεσαίων τραπεζών.
Φαίνεται ότι οι προσπάθειες αυτές αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς.
Τα πιο πρόσφατα στοιχεία από την PBoC δείχνουν την ανάκαμψη των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων εταιρικών δανείων σε συνολικά 1,01 τρισ. γιουάν.
Η επέκταση των πιστώσεων στην αύξηση του ΑΕΠ παραμένει πολύ αργή, καθώς ορισμένες τράπεζες επιβαρύνονται με επισφαλή δάνεια, γεγονός που δημιουργεί εσφαλμένη κατανομή των πιστώσεων, κυρίως προωθώντας τη φούσκα των ακινήτων, αλλά η συνεχιζόμενη διαδικασία, η οποία αποτελεί μακροπρόθεσμη δουλειά, είναι ενθαρρυντική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης