Αναβλήθηκε η δίκη σε βάρος του δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας από την εταιρία «Oil One»

Αναβλήθηκε η δίκη σε βάρος του δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας από την εταιρία «Oil One»
Ο δήμαρχος Κερατσινίου μαζί με άλλους δημόσιους φορείς, προσπαθούν να απομακρύνουν τις εγκαταστάσεις των εταιριών «Oil One», Lafarge καθώς και τις δεξαμενές πετρελαίου των ΕΛ.ΠΕ, επειδή προκαλούν ατμοσφαιρική ρύπανση
Αναβλήθηκε για τις 14 Φεβρουαρίου 2020, η δίκη με κατηγορούμενο τον δήμαρχο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Χρήστο Βρεττάκο, έπειτα από αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του η εταιρία «Oil One».
Η υπόθεση αναμενόταν να εκδικαστεί σήμερα στο Πρωτοδικείο Πειραιά, όπου βρέθηκε από νωρίς το πρωί τόσο ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, οι δικηγόροι της εταιρίας, φίλοι και συνεργάτες του δημάρχου, οι οποίοι μάλιστα φώναζαν και συνθήματα υπέρ της δημόσιας υγείας και της διάσωσης του περιβάλλοντος.
Πρόκειται για αγωγή της εταιρείας «Oil One» σε βάρος του δημάρχου για συκοφαντική δυσφήμηση, μέσω της οποίας μάλιστα διεκδικεί το ποσό των 500.000 ευρώ και την προσωποκράτησή του για ένα χρόνο.
Υπενθυμίζεται πως εδώ και χρόνια ο δήμαρχος Κερατσινίου μαζί με άλλους δημόσιους φορείς, προσπαθούν να απομακρύνουν τις εγκαταστάσεις των εταιριών «Oil One», Lafarge καθώς και τις δεξαμενές πετρελαίου των ΕΛ.ΠΕ, επειδή, οπως υποστηρίζουν, προκαλούν ατμοσφαιρική ρύπανση και επιβαρύνους τους κατοίκους των ευρύτερων περιοχών.
«Στο πρόσωπό μου δε διώκεται ένας πολίτης, αλλά ολόκληρη η πόλη, οι αγώνες της τοπικής κοινωνίας για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον, καθώς και ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η δημόσια υγεία και το περιβάλλον, δεν μπαίνουν πάνω από κανένα συμφέρον.
Όλοι μας οφείλουμε να παλέψουμε για να οικοδομήσουμε μια ανθρώπινη πόλη», δήλωσε μετά την αναβολή ο κ. Βρεττάκος.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS