Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κούρδοι πετροβόλησαν ρωσοτουρκική περίπολο - Ένας διαδηλωτής παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από θωρακισμένο όχημα

Κούρδοι πετροβόλησαν ρωσοτουρκική περίπολο - Ένας διαδηλωτής παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από θωρακισμένο όχημα
Με βάση τη συμφωνία με τη Ρωσία, ξεκίνησαν κοινές περιπολίες Τούρκων και Ρώσων στρατιωτών στην περιοχή - Η σημερινή περιπολία, η τρίτη αφότου τέθηκε σε εφαρμογή η συμφωνία, περιλάμβανε οκτώ οχήματα και κάλυψε έκταση 88 χιλιομέτρων
Κούρδοι της Συρίας πετροβόλησαν μια κοινή ρωσοτουρκική περίπολο σήμερα, αφού ένα από τα οχήματα της παρέσυρε και σκότωσε έναν από τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τη παρουσία Τούρκων στρατιωτών στην περιοχή.
Μια μικρή ομάδα Κούρδων είχε συγκεντρωθεί κοντά στην κοινότητα Μάαμπντα, σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με την Τουρκία, και εκτόξευε πέτρες και παπούτσια στην αυτοκινητοπομπή, ανέφεραν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.
Ένας νεαρός άνδρας παρασύρθηκε από θωρακισμένο όχημα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της γειτονικής πόλης Ντερέκ.
«Πέθανε από εσωτερική αιμορραγία», ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Με τη βοήθεια Σύρων αντικαθεστωτικών ανταρτών, οι τουρκικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση στις 9 Οκτωβρίου στη βορειοανατολική Συρία για να απωθήσουν από τα σύνορα τους Κούρδους της πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).
Η στρατιωτική επιχείρηση διακόπηκε μετά τη συμφωνία που διαπραγματεύτηκε η Άγκυρα αρχικά με τις ΗΠΑ και κατόπιν με τη Ρωσία.
Συνεχίζονται όμως σποραδικά οι ανταλλαγές πυρών.
Με βάση τη συμφωνία με τη Ρωσία, οι κουρδικές δυνάμεις εγκατέλειψαν τις θέσεις τους στα σύνορα και ξεκίνησαν κοινές περιπολίες Τούρκων και Ρώσων στρατιωτών στην περιοχή.
Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανέφερε ότι η σημερινή περιπολία – η τρίτη αφότου τέθηκε σε εφαρμογή η συμφωνία – περιλάμβανε οκτώ οχήματα και κάλυψε έκταση 88 χιλιομέτρων.
Κατά τη διάρκειά της οι στρατιώτες «επέδειξαν την αναγκαία προσοχή για να διασφαλίσουν τη δική τους ασφάλεια καθώς και του πληθυσμού απέναντι στους προβοκάτορες», έγραφε η ανάρτηση του υπουργείου στο Twitter, προφανώς σε απάντηση των πληροφοριών για τα επεισόδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης