Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαγγελόπουλος: Ο Ρασπούτιν τελείωσε, μπαίνουμε στην εποχή της Μεσσαλίνας

Παπαγγελόπουλος: Ο Ρασπούτιν τελείωσε, μπαίνουμε στην εποχή της Μεσσαλίνας
Θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις στην Προανακριτική Επιτροπή, εκτιμά ο Δ. Παπαγγελόπουλος
«Ο Ρασπούτιν τελείωσε, μπαίνουμε στην εποχή της Μεσσαλίνας!», αναφέρει μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλος, ερωτηθείς για την Ελένη Ράικου και την προαναγγελία ότι θα προχωρήσει σε αποκαλύψεις για τη δικαστική λειτουργό.
Ειδικότερα, ερωτηθείς για την Ελένη Ράϊκου και την προαναγγελία του ότι θα μιλήσει για ορισμένα αιτήματά της προς τον ίδιο, ο κ. Παπαγγελόπουλος απαντά πως «δεν  ξέρω πόσες αποκαλύψεις θα με αναγκάσει να κάνω η κυρία Ράικου.
Σε κάθε ψέματα της θα απαντάω με μια αλήθεια.
 Στόχος μου είναι να αποκαλύψω περαιτέρω πόσο αναξιόπιστα είναι τα μυθεύματα της για τον δήθεν Ρασπούτιν, που τα εφηύρε πολλούς μήνες μετά την παραίτησή της για να συγκαλύψει τις μεγάλες ευθύνες της ως εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς.
Η εποχή του Ρασπούτιν τελείωσε όμως, μπαίνουμε στην εποχή της Μεσσαλίνας. Θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα και γαργαλιστική…».
Ο ίδιος στη συνέντευξή του δηλώνει ότι υπήρχαν διαρροές και σκοπιμότητες για την έρευνα της Novartis από άλλα πρόσωπα, εκτός του ίδιου αυτού, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρακολουθούνταν από την EΥΠ, παρότι μέλος της κυβέρνησης και προσθέτει ενδεικτικά ότι «δεν επικοινώνησα με τον τότε διοικητή της ΕΥΠ κ. Γιάννη Ρουμπάτη, γιατί κι αν με παρακολουθούσε δεν θα μου το έλεγε».
Επιπλέον, ο κ. Παπαγγελόπουλος αφήνει ανοιχτό το ζήτημα να υπήρχαν χρηματισμοί στο Μαξίμου με τροχήλατες βαλίτσες- σύμφωνα με ισχυρισμούς μάρτυρα υπό προστασία-, παρά την αρχειοθέτηση των συγκεκριμένων κατηγοριών.
Χαρακτηριστικά αναφέρει «θα μου επιτρέψετε μια ρητορική ερώτηση.
Αν εσείς θέλατε να λαδώσετε κάποιον πολιτικό, πώς θα τον λαδώνατε;
Θα του βάζατε χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό;
Και αν ήταν πολλά, πάρα πολλά, πώς θα του τα πηγαίνατε;
Χύμα;
Κάπου δεν θα τα βάζατε;».
Ακόμη, αναφέρει ότι η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής δεν έχει τη δυνατότητα να ερευνήσει το παρασκήνιο άλλων δικαστικών υποθέσεων και προβλέπει ότι η επιτροπή της Βουλής δεν θα κάνει δεκτό το αίτημά του για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τους Σαμαράς, Αγγελή και Ράικου.
Ο κ. Παπαγγελόπουλος αποφεύγει να σχολιάσει τους χειρισμούς των δικαστικών για την υπόθεση Novartis κι αν ο ίδιος προχωρούσε σε παρόμοιες κινήσεις, αλλά και τις αναφορές του Αγγελή για δεκάδες μη ερευνηθείσες υποθέσεις, ενώ εκτιμά πως θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις στην Προανακριτική Επιτροπή.
Συγκεκριμένα, σχετικά με το αν θα υπάρξουν εκπλήξεις στην Προανακριτική Επιτροπή τονίζει ότι «εκπλήξεις θα υπάρξουν πολλές.
Μόνο που θα είναι πολύ ευχάριστες για μένα και πολύ δυσάρεστες για όσους με κατηγορούν.
Θα σας θυμίσω όμως ότι η Βουλή αποφάσισε τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής για να ερευνηθούν συγκεκριμένες αξιόποινες πράξεις που δήθεν τέλεσα ως υπουργός.
Τα υπόλοιπα που γράφονται και λέγονται είτε από άσχετους είτε από εγκάθετους για επέκταση της έρευνας εις βάρος μου είναι ομολογία ότι αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος μου.
Προσποιούνται ότι μπορεί να ερευνήσει η επιτροπή και άλλες υποθέσεις, ενώ γνωρίζουν καλά ότι για να γίνει αυτό απαιτείται νέα απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για σύσταση νέας Προκαταρκτικής Επιτροπής με νέα δήθεν αδικήματα».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης