Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Χαρδαλιάς: Αναμόρφωση του Συστήματος Πολιτικής Προστασίας - Aναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος

Χαρδαλιάς: Αναμόρφωση  του Συστήματος Πολιτικής Προστασίας - Aναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος
"Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση", τόνισε ο Ν. Χαρδαλιάς
Στην αναμόρφωση του Συστήματος Πολιτικής Προστασίας στη χώρα μας και στην αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, με στόχο να ξεπεραστούν αγκυλώσεις δεκαετιών, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς, κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της φετινής αντιπυρικής περιόδου, στο Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.
Μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να δοθεί για διαβούλευση το νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία και την αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος.
«Προχωρήσαμε σε αναπροσαρμογή των δογμάτων και αναμόρφωση του Συστήματος Πολιτικής Προστασίας της χώρας», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, αφού μετέφερε στους συμμετέχοντες στην παρουσίαση των στοιχείων τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού,  Κ. Μητσοτάκη και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη για την επιτυχημένη αντιπυρική περίοδο.
 «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση.
Υπηρετούμε όλοι ένα κοινό σκοπό, που αφορά στην προστασία της ζωής και περιουσίας των Ελλήνων πολιτών», πρόσθεσε και συνέχισε τονίζοντας πως οι αλλαγές στο Σύστημα Πολιτικής Προστασίας αφορούν σε έναν πλήρη σχεδιασμό για την επόμενη δεκαετία, μέσα από ένα συγκριμένο σχέδιο.
Ακόμη, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι η αναδιοργάνωση στην Πυροσβεστική εστιάζεται στην αξιοκρατία, αλλάζει ο κανονισμός μεταθέσεων ενώ τροποποιούνται βασικά στοιχεία από τον υπάρχοντα κανονισμό.
Επιπλέον, η αλλαγή των δογμάτων συνίσταται στην εφαρμογή του τρίπτυχου «Άμεση Ενημέρωση- Άμεση Κινητοποίηση- Άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων».
Ήδη, όπως σημείωσε, έχει ξεκινήσει η εφαρμογή ορισμένων αλλαγών στην οργανωτική δομή της Πολιτικής Προστασίας, όπως η τοποθέτηση Εθνικού Διοικητή  και 13 Περιφερειακών Διοικητών.
Σημειώνεται ότι ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου 2019 είχε προγραμματιστεί σήμερα, με αφορμή εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης των Πεσόντων Πυροσβεστών, που εορτάζεται κάθε χρόνο για να αποδοθούν τιμές στους πυροσβέστες που έχασαν την ζωή τους στο καθήκον.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης