Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Δηλώνει έτοιμος για συνομιλίες με τον πρόεδρο Trump

Putin: Δηλώνει έτοιμος για συνομιλίες με τον πρόεδρο Trump
Ο Ρώσος πρόεδρος ελπίζει οι Αμερικανός ομόλογός του να παραστεί στον εορτασμό των 75 χρόνων από τη νίκη της ΕΣΣΔ επί της ναζιστικής Γερμανίας τον Μάιο στη Μόσχα
Την ελπίδα του να παραστεί ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Μόσχα για τα 75 χρόνια από τη νίκη της τότε Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας, εξέφρασε σε δηλώσεις του σήμερα Πέμπτη 14 Νοεμβρίου ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin.
Η Ρωσία γιορτάζει το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στις 9 Μαΐου.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου των BRICS στη Βραζιλία, ο Putin δήλωσε έτοιμος για συνομιλίες με τις ΗΠΑ.
Διευκρίνισε όμως ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του.
Αναφερόμενος στις εξαγωγές οπλικών συστημάτων, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι συζήτησε με τον Ινδό πρωθυπουργό Naredra Modi την παράδοση του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400.
Η Ινδία υπέγραψε πέρσι μια συμφωνία με τη Ρωσία για την αγορά αυτού του συστήματος, με το αιτιολογικό ότι το χρειάζεται για να ενισχύσει την άμυνά της απέναντι την Κίνα.
Αναφερόμενος στη Βολιβία, ο Vladimir Putin σχολίασε ότι η χώρα αυτή βρίσκεται στα πρόθυρα του χάους και ότι υπάρχει «κενό εξουσίας» μετά την παραίτηση του προέδρου Evo Morales, την Κυριακή. Πρόσθεσε όμως ότι ελπίζει πως όποιος και να αναλάβει την εξουσία στη Βολιβία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τη Μόσχα.
Η Ρωσία είχε καλές σχέσεις με τον Morales, ο οποίος είχε συναντηθεί με τον Putin φέτος τον Ιούνιο.
Νωρίτερα σήμερα, ο υφυπουργός Εξωτερικών Sergey Riabkov άφησε να εννοηθεί ότι η Ρωσία θα αναγνωρίσει τη μεταβατική πρόεδρο Janine Anies.
«Είναι σαφές ότι εκείνη θα αναγνωριστεί ως ηγέτιδα της Βολιβίας μέχρι να εκλεγεί νέος πρόεδρος», σημείωσε. Η εκπρόσωπος του υπουργείου, Maria Zacharova, τόνισε ωστόσο πως δεν έχει αλλάξει η επίσημη στάση των ρωσικών αρχών που από την πρώτη στιγμή μίλησαν για «πραξικόπημα» στη Βολιβία.
Όσον αφορά την Ουκρανία, ο Putin είπε ότι δεν σχεδιάζει να συναντηθεί με τον ομόλογό του, τον Volodymyr Zelensky, πριν από τη σύνοδο κορυφής των ηγετών του «σχήματος της Νορμανδίας», στην οποία θα συμμετάσχουν επίσης η καγκελάριος της Γερμανίας και ο πρόεδρος της Γαλλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης