Μυτιληναίος: Έκδοση 5ετούς ομολόγου 500 εκατ. ευρώ μέσω της Mytilineos Financial Partners

Μυτιληναίος: Έκδοση 5ετούς ομολόγου 500 εκατ. ευρώ μέσω της Mytilineos Financial Partners
Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την Έκδοση θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών
Στην έκδοση ομολόγου 5ετούς διάρκειας, ύψους 500 εκατ. ευρώ προχωρά η Μυτιληναίος, μέσω της θυγατρικής στο Λουξεμβούργο, Mytilneos Financial Partners.
Ειδικότερα, η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.  (η «Mytilineos») ανακοινώνει σήμερα ότι η άμεση θυγατρική της εταιρεία με έδρα στο Λουξεμβούργο, Mytilineos Financial  Partners  S.A.  (η«Εκδότρια»), προτίθεται να προβεί στην έκδοση και διάθεση ομολογιών ονομαστικής αξίας €500 εκατομμυρίων με λήξη το 2024 (η «Έκδοση» κα οι«Ομολογίες» αντίστοιχα), υπό την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς και της ζήτησης.
Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την Έκδοση θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών και την καταβολή των προμηθειών και εξόδων της Έκδοσης.
Οι Citigroup Global Markets Limited, HSBC Bank plc και J.P. Morgan Securities plc θα ενεργήσουν ως Ενεργοί Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Physical Bookrunners), οι Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Goldman Sachs International και Nomura International plc θα ενεργήσουν ως Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners) και οι Alpha Bank A.E., Eurobank Ergasias S.A.¸ Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. θα ενεργήσουν ως Επικεφαλής Διαχειριστές (Lead Managers).

Fitch: Αξιολόγηση ΒΒ για τον Μυτιληναίο, σταθερό outlook εν όψει της έκδοσης ομολόγου

Αξιολόγηση «ΒΒ» με σταθερές προοπτικές αποδίδει ο οίκος αξιολόγησης Fitch Rating στην Μυτιληναίος, εν όψει της έκδοσης ομολογιών ύψους 500 εκατ. ευρώ, με λήξη το 2024, μέσω της Mytilineos Financial Partners.
Όπως τονίζει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, η τελική αξιολόγηση «BB» βασίζεται στο διαφοροποιημένο επιχειρηματικό προφίλ, το επιχειρηματικό μοντέλο, τις καθετοποιημένες δραστηριότητες στη μεταλλουργία καθώς και την ισχυρή και ενισχυόμενη θέση στην εγχώρια αγορά ηλεκτρισμού, που προσφέρει ένα «μαξιλάρι» έναντι της μεταβλητότητας στις ταμειακές ροές.
Όσον αφορά τις σταθερές προοπτικές, σύμφωνα με τη Fitch, αντανακλούν τις προσδοκίες ότι το διαφοροποιημένο προφίλ της Μυτιληναίος και η αυξανόμενη δραστηριοποίηση στον κλάδο κοινής ωφέλειας θα μετριάσουν τις πιέσεις στον κλάδο μεταλλουργίας και κατασκευών EPC, εν μέσω της επιδείνωσης που καταγράφεται στην επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονονομίας.
Επιπλέον, το σταθερό outllook αντανακλά την εκτίμηση της Fitch ότι η εταιρία θα προχωρήσει με αύξηση των κεφαλαιακών δαπανών και μικρές εξαγορές, διατηρώντας ένα συντηρητικό χρηματοοικονομικό προφίλ.

Image
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS