Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Απελαύνει τον πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Βενεζουέλας

Ισπανία: Απελαύνει τον πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Βενεζουέλας
O συνεργάτης του εκλιπόντος σοσιαλιστή ηγέτη της Βενεζουέλας Hugo Chavez, καταζητείται από τις αμερικανικές αρχές με κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών
To Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απελάσει τον πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού της Βενεζουέλας στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναιρώντας προγενέστερη απόφασή του να απορρίψει το αίτημα.
Ο Hugo Carvajal, συνεργάτης του εκλιπόντος σοσιαλιστή ηγέτη της Βενεζουέλας Hugo Chavez, καταζητείται από τις αμερικανικές αρχές με κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών.
Ο ίδιος είχε αρνηθεί νωρίτερα τις κατηγορίες ότι συνεργάστηκε με τις Ένοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας για να βοηθήσει στο λαθρεμπόριο κοκαΐνης στις ΗΠΑ.
Το δικαστήριο σε γραπτή απόφασή του αναφέρει ότι υπάρχουν «επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να αιτιολογηθεί η έκδοση».
Η απόφαση αναφέρει ότι υπήρχε «συνεχής και οργανωμένη συμπεριφορά σε σχέση με τη διακίνηση ναρκωτικών που διενεργείτο επί 20 χρόνια, και ότι αυτό συνιστά το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και συνεργασίας με τρομοκρατική οργάνωση».
O πρώην στρατηγός Καρβαχάλ συνελήφθη από την ισπανική αστυνομία έπειτα από αμερικανικό αίτημα στις 12 Απριλίου στη Μαδρίτη όπου είχε φθάσει, έχοντας διαφύγει από τη Βενεζουέλα με πλοίο μέχρι τη Δομινικανή Δημοκρατία.
Αφέθηκε ελεύθερος τον Σεπτέμβριο με την απαγόρευση να φύγει από τη χώρα, μετά την απόρριψη του αιτήματος έκδοσής του από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας.
Ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στη διακίνηση ναρκωτικών.
Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι η αστυνομία αναζητούσε τον Καρβαχάλ, καθώς δεν τον είχε βρει στο σπίτι όπου διέμενε στη Μαδρίτη.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης