Διεθνή

Ο Varhelyi είναι ο νέος Επίτροπος Διεύρυνσης

Ο Varhelyi είναι ο νέος Επίτροπος Διεύρυνσης
Όλες οι πολιτικές ομάδες, εκτός από τη ριζοσπαστική αριστερά και τους οικολόγους, ενέκριναν την υποψηφιότητα του Varhelyi
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα 18 Νοεμβρίου, την υποψηφιότητα του Ούγγρου Oliver Varhelyi για τη θέση του Επιτρόπου Διεύρυνσης, γεγονός που θα επιτρέψει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, να αναλάβει τα καθήκοντά της η νέα Επιτροπή της Ursula Von der Leyen την 1η Δεκεμβρίου.
Ο Varhelyi, ο νυν πρεσβευτής της Ουγγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν ο τελευταίος από τους 27 προτεινόμενους Επιτρόπους, η υποψηφιότητα του οποίου εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Οι ευρωβουλευτές αρχικά τον είχαν απορρίψει, ζητώντας του να απαντήσει σε επιπρόσθετες ερωτήσεις.
«Οι συντονιστές της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρότειναν την έγκριση της υποψηφιότητας του (Oliver) Varhelyi» μετά τις απαντήσεις που έδωσε στις γραπτές ερωτήσεις τους, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της ευρωβουλής με ανάρτησή του στο Twitter.
Σύμφωνα με πολλές πηγές, όλες οι πολιτικές ομάδες εκτός από τη ριζοσπαστική αριστερά και τους οικολόγους ενέκριναν την υποψηφιότητα του Varhelyi.
Η ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την έγκριση ολόκληρης της νέας Επιτροπής έχει οριστεί για τις 27 Νοεμβρίου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης