Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος για το πετρέλαιο παρά την αύξηση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο +2,48% και τα 62,42 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Άνοδος για το πετρέλαιο παρά την αύξηση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο +2,48% και τα 62,42 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο +3,2% στα 57,12 δολ.
Ισχυρά κέρδη σημείωσε σήμερα Τετάρτη (20/11) το πετρέλαιο, παρά την αύξηση που σημειώθηκε στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ κατά την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το Brent ενισχύθηκε κατά +2,48% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 62,42 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +3,2% στα 57,12 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου, τα αποθέματα αργού για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2019 αυξήθηκαν κατά περίπου 6 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πτώση των αποθεμάτων κατά 700 χιλ. βαρέλια.
Image
Οι τιμές του πετρελαίου δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, ότι η Ουάσιγκτον θα προχωρήσει σε αύξηση των δασμών στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων εάν δεν ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας.
«Τα στοιχεία του API έδειξαν μία έντονη αύξηση των αποθεμάτων την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που εάν επιβεβαιωθεί από την Υπηρεσία Πληρφοριών Ενέργειας, θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω πτώση των τιμών του πετρελαίου», σχολίασε ο αναλυτής της OANDA, Edward Moya.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης