Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Κομισιόν σε Ιταλία και Γαλλία για τον κίνδυνο παραβίασης των κανόνων

Προειδοποίηση Κομισιόν σε Ιταλία και Γαλλία για τον κίνδυνο παραβίασης των κανόνων
Έκκληση Dombrovskis για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων
Για τον κίνδυνο παραβίασης των δημοσιονομικών κανόνων το 2020 προειδοποιεί η Κομισιόν τις κυβερνήσεις της Ιταλίας και της Γαλλίας.
Με τον κίνδυνο μη συμμόρφωσης βρίσκονται αντιμέτωποι και οι προϋπολογισμοί της Ισπανία,ς της Πορτογαλίας, του Βελγίου, της Σλοβενίας, της Σλοβακίας και της Φινλανδίας.
Ειδικότερα, η ΕΕ ανακοίνωσε ότι τα προσχέδια των προϋπολογισμών της Ιταλίας και της Γαλλίας για το 2020, κινδυνεύουν να παραβιάσουν τους δημοσιονομικούς κανόνες, καθώς ενδέχεται να χάσουν τους στόχους για το χρέος και τη μείωση του ελλείμματος.
«Μεταξύ των προϋπολογισμών με αυξημένο ρίσκο μη συμμόρφωσης στους κανόνες, αυτά που μας ανησυχούν περισσότερο είναι αυτά στα οποία καταγράφονται υψηλά επίπεδα χρέους, τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΕΕ Valdis Dombrovskis, αναφερόμενος ειδικότερα σε Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο και Ισπανία.
Ο Dombrovskis κάλεσε τα κράτη -μέλη που κινδυνεύουν με παραβίαση των κανόνων, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι προϋπολογισμοί του 2020 θα τηρούν τους δημοσιονομικούς κανόνες.
Διευκρίνισε ωστόσο ότι η Κομισιόν δεν ζήτησε αλλαγές στα προσχέδια των προϋπολογισμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης