Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Κακή άσκηση δημοσίων σχέσεων το πρώτο debate Johnson – Corbyn

Βρετανία: Κακή άσκηση δημοσίων σχέσεων το πρώτο debate Johnson – Corbyn
Ανιαρή, ανούσια και άνευρη η πρώτη τηλεμαχία των δύο πολιτικών αρχηγών απογοήτευσε και «δεν έπεισε» τους Βρετανούς ψηφοφόρους
Ανιαρό, βαρετό και εν τέλει κουραστικό ήταν το πρώτο τηλεοπτικό debate των ηγετών των δύο μεγάλων κομμάτων.
Η από καιρό φλεγμένουσα πληγή του Brexit με τον ισχυρό αντίκτυπο στην πολιτική, θα έπρεπε να έχει προβληματίσει σοβαρά τα δύο κόμματα, τα οποία όμως δεν φαίνεται να έχουν πάρει το μήνυμα και αυτό φάνηκε στην πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση των αρχηγών των δύο κομμάτων, όπως γράφει σήμερα 20/11 η Deutsche Welle.
Η συζήτηση των δύο αρχηγών περιορίστηκε σε επαναλήψεις και συνθήματα, χωρίς καινούρια σημεία ή θέσεις και χωρίς μια σοβαρή αντιπαράθεση πολιτικών θέσεων, ικανή να τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού.
Αυτό φαίνεται στην πρώτη δημοσκόπηση που δείχνει τον Boris Johnson να προηγείται με μόλις 2 μονάδες, 51% έναντι 49% του Jeremy Corbyn.
Παράλληλα η πλειοψηφία των ερωτηθέντων 67% αποφαίνεται ότι κανείς τους δεν ικανοποίησε και θα ψηφίσουν μόνο από δημοκρατικό καθήκον.

Η πόλωση και η ανάγκη αλλαγής του εκλογικού νόμου

'Ενα από τα βασικά συμπεράσματα είναι η πόλωση του εκλογικού σώματος καταδεικνύει την αδήριτη ανάγκη αλλαγής του εκλογικού συστήματος, βάσει του οποίου εκλέγεται βουλευτής, από τον πρώτο γύρο, όποιος υπερτερεί έστω και μιας ψήφου.
Πρόκειται για πλειοψηφικό σύστημα, μονοεδρικών περιφερειών, που αφήνει εκτός βουλής κόμματα με ικανό ποσοστό ψήφων σε εθνικό επίπεδο και δημιουργεί το ολιγοπώλιο του δικομματισμού.
Μετά από τρία χρόνια αναποφασιστικότητας, εξοντωτικού διαλόγου και αντιπαράθεσης στο κοινοβούλιο, αναμονής και προσμονής για την επόμενη ημέρα, οι Βρετανοί με το γνωστό χιούμορ που τους χαρακτηρίζει, έχουν γίνει κυνικοί έναντι των πολιτικών.
Αυτό φάνηκε στη διάρκεια του debate, όταν σε ερωτήσεις για την εγκυρότητα και ειλικρίνεια των δηλώσεων, οι καλεσμένοι στο στούντιο ξέσπασαν σε απαξιωτικά γέλια.
«Ήταν ένα debate άξιο λόγου, έκανε δηλαδή όντως τους ψηφοφόρους σοφότερους για τις θέσεις των δύο ηγετών, πέρα από συνθήματα, όπως η «άριστη συμφωνία με τις Βρυξέλλες» από τον Johnson και τα αντικαπιταλιστικά συνθήματα από τον Corbyn;
Η απάντηση είναι δυστυχώς αρνητική.
Η κοινή τους εμφάνιση ήταν ακόμα μια κακή άσκηση δημόσιων σχέσεων και τίποτα περισσότερο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης