Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση για το πετρέλαιο μετά την άνοδο των προηγούμενων ημερών - Στο -0,59% και τα 63,59 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Πτώση για το πετρέλαιο μετά την άνοδο των προηγούμενων ημερών - Στο -0,59% και τα 63,59 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του -1,02% στα 57,98 δολ. ανά βαρέλι
Πτώση σημείωσε σήμερα Παρασκευή (22/11) το πετρέλαιο, μετά την άνοδο των προηγούμενων ημερών, στον απόηχο της είδησης ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ ενδέχεται να επεκτείνουν κατά τρεις μήνες τη συμφωνία για τις περικοπές στην παραγωγή τους.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το Brent υποχώρησε κατά -0,59% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,59 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του -1,02% στα 57,98 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται πηγές από τον ΟΠΕΚ, οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία για τις περικοπές είναι πιθανό να αποφασίσουν επέκταση της συμφωνίας μέχρι τον Ιούνιο του 2020, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στις 5 και 6 Δεκεμβρίου.
Image
«Η Σαουδική Αραβία δεν επιθυμεί πτώση των τιμών», δήλωσε στο Reuters μία από τις πηγές, προσθέτοντας ότι η χώρα «επιθυμεί να βάλει ένα στήριγμα στις τιμές λόγω της IPO της Aramco».
Παράλληλα, οι τιμές του πετρελαίου δέχθηκαν ώθηση κατά την προηγούμενη συνεδρίαση από την είδηση ότι η άνοδος των αποθεμάτων στις ΗΠΑ ήταν μικρότερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 15 Νοεμβρίου αυξήθηκαν κατά 1,38 εκατ. βαρέλια, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στα 1,54 εκατ. βαρέλια, ενώα τα αποθέματα προϊόντων διύλισης πετρελαίου υποχώρησαν κατά 1 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στα 730 χιλ. βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης