Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Χαλκιδική: Αυτοψία Τζιτζικώστα στις πληγείες περιοχές - Απομακρύνονται φερτές ύλες από τα ρέματα και καθαρίζονται οι δρόμοι

Χαλκιδική: Αυτοψία Τζιτζικώστα στις πληγείες περιοχές - Απομακρύνονται φερτές ύλες από τα ρέματα και καθαρίζονται οι δρόμοι
Ο Απ. Τζιτζικώστας γνωστοποίησε ότι ενεργοποιούνται επιπλέον μηχανήματα στην περιοχή ενόψει των νέων βροχοπτώσεων που αναμένονται τα επόμενα 24ωρα
Αυτοψία στις πληγείσες από τις νεροποντές των τελευταίων ημερών περιοχές της Χαλκιδικής,πραγματοποίησε σήμερα, Σάββατο 23/11,  ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας, ως επικεφαλής κλιμακίου της Περιφέρειας.
Ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Πάρι Μπίλλια, την περιφερειακή σύμβουλο Χαλκιδικής, Κ. Ζωγράφου και τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Χ. Στεργιάδη, επισκέφτηκε τις περιοχές του Δήμου Αριστοτέλη και της Βόρειας Χαλκιδικής, κυρίως την περιοχή της Ολυμπιάδας, όπου καταγράφονται οι περισσότερες ζημιές από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν και ενημερώθηκε σχετικά.
Οι ισχυρές βροχοπτώσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που προκάλεσαν τις πλημμύρες, ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής 22/11 και συνεχίστηκαν μέχρι σήμερα.
Η περιφέρεια, άμεσα  κινητοποίησε 14 μηχανήματα έργου για να περιορίσει τις επιπτώσεις στα δυο μεγάλα ρέματα της Ολυμπιάδας.
Ο κ. Τζιτζικώστας γνωστοποίησε ότι ενεργοποιούνται επιπλέον μηχανήματα στην περιοχή ενόψει των νέων βροχοπτώσεων που αναμένονται  τα επόμενα 24ωρα.
Ο ίδιος σε δηλώσεις του τόνισε  ότι ο περιορισμός των επιπτώσεων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα οφείλεται στις εκτεταμένες παρεμβάσεις καθαρισμού των ρεμάτων, που έγιναν από το καλοκαίρι στην περιοχή και συνεχίζονται μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με την Περιφέρεια, άμεσα ξεκινούν οι διαδικασίες καταγραφής και αποκατάστασης των ζημιών σε κατοικίες, επιχειρήσεις, υποδομές και καλλιέργειες.
Σημειώνεται ότι με αμείωτους ρυθμούς εργάζονται συνεργεία της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και κλιμάκια της Πυροσβεστικής για να αποκαταστήσουν τις ζημιές σε σπίτια και δρόμους που προκάλεσε η νεροποντή που χτύπησε τη Χαλκιδική, κυρίως την Ολυμπιάδα, το Γομάτι και τα Πλανά.
Μάλιστα, τόνους λάσπης και  φερτά υλικά που κατέβηκαν από τον ορεινό όγκο της Χαλκιδικής και τα νερά από τα ρέματα που φούσκωσαν απομακρύνουν από το πρωί του Σαββάτου 23/11 τα 14 μηχανήματα της Περιφέρειας και 11 συνεργεία της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.
«Τα μηχανήματα θα γίνουν πολύ περισσότερα αφού θα συνδράμει με δικά του και ο ελληνικός στρατός» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, ο οποίος πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως «προχωράμε σε αποκαταστάσεις ώστε να φύγει άμεσα ο κίνδυνος από τα σπίτια, αρχικά, έτσι ώστε και με νέες βροχοπτώσεις να μην έχουμε προβλήματα σε κατοικίες και σταδιακά κάνουμε το ίδιο για καθαρισμό δρόμων και των ρεμάτων, τα οποία ευτυχώς είχαμε καθαρίσει το καλοκαίρι και έτσι δεν είχαμε θύματα ή εκτεταμένες ζημιές σε οικισμούς».
«Απελευθερώνουμε από φερτές ύλες τα ρέματα της Ολυμπιάδας όπως Μπασδέκη, Μαυρόλακκα κ. ά., και επίσης τα ρέματα Γοματίου, Πλανών, οπουδήποτε αλλού χρειάζεται, και μετά σειρά έχουν οι φθορές στο οδικό δίκτυο Θέλουμε να είναι θωρακισμένη η περιοχή για να αντιμετωπίσει τη νέα κακοκαιρία», ανέφερε ο κ. Στεργιάδης.
Παράλληλα, ανοικτό είναι το οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής, με εξαίρεση την  επαρχιακή οδό Πολυγύρου - Ιερισσού (ύψος Πλατανόρεμα), όπου από την Παρασκευή 22/11 έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω της καθίζησης που υπέστη το οδόστρωμα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης