Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στο πετρέλαιο με τα «βλέμματα» σε ΗΠΑ και Κίνα - Στο +0,55% και τα 62,71 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Κέρδη στο πετρέλαιο με τα «βλέμματα» σε ΗΠΑ και Κίνα - Στο +0,55% και τα 62,71 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +0,52% στα 58,07 δολ. ανά βαρέλι
Ήπια κέρδη σημείωσε σήμερα Δευτέρα (25/11) το πετρέλαιο, μετά τα μεικτά πρόσημα της περασμένης εβδομάδας, καθώς οι εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα εξακολουθούν να βρίσκονται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το Brent ενισχύθηκε κατά +0,55% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 62,71 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +0,52% στα 58,07 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Παρά το γεγονός ότι το πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο έτος, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Robert O'Brien, ανέφερε ότι η συμφωνία θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.
Image
Τόσο ο Αμερικανικός πρόεδρος, Donald Trump, όσο και ο Κινέζος ομόλογός του, Xi Jinping, έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να ολοκληρώσουν την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας, παρά τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Επιπλέον, δημοσίευμα του Reuters ανέφερε ότι η συμφωνία του ΟΠΕΚ για τις περικοπές στην παραγωγή είναι πιθανό να επεκταθεί μέχρι τον Ιούνιο, προκειμένου να σταθεροποιηθεί περαιτέρω η αγορά ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης