Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε εξέλιξη η τριμερής Αναστασιάδη - Akinci - Guterres στη Γερμανία, για το Κυπριακό

Σε εξέλιξη η τριμερής Αναστασιάδη - Akinci - Guterres στη Γερμανία, για το Κυπριακό
Αναστασιάδης, Akinci, Guterres έχουν στα χέρια τους προσχέδιο της ανακοίνωσης του Guterres, που προετοιμάστηκε μετά διαβουλεύσεις των δύο διαπραγματευτές με την ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ
Λίγο πριν τις 9 απόψε το βράδυ 25/11, ξεκίνησε η άτυπη τριμερής συνάντηση του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Antonio Guterres, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Mustafa Akinci.
Η συνάντηση πραγματοποιείται μεταξύ των τριών ανδρών, ενώ στο Βερολίνο βρίσκονται ακόμη, η ειδική απεσταλμένη του γενικού γραμματέα Jane Hall Lute και οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών Ανδρέας Μαυρογιάννης και Erhan Ercin.
Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews.gr, οι τρεις - Guterres, Αναστασιάδης, Akinci - θα έχουν ενώπιόν τους ένα προσχέδιο της ανακοίνωσης του Γενικού Γραμματέα, το οποίο έχει προετοιμαστεί στη διάρκεια της ημέρας, μέσα από σειρά διαβουλεύσεων, που είχαν οι δύο διαπραγματευτές με την Jane Hall Lute.
Πριν από το δείπνο, το οποίο φιλοξενείται στον τρίτο όροφο του ιστορικού ξενοδοχείου Adlon του Βερολίνου, δίπλα από την Πύλη του Βρανδεμβούργου, ο κ. Guterres είχε χωριστές συναντήσεις με τον κ. Αναστασιάδη και τον κ.Akinci.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης