Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για το πετρέλαιο εν αναμονή ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,99% και τα 63,24 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Κέρδη για το πετρέλαιο εν αναμονή ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,99% και τα 63,24 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε 0,71% στα 58,42 δολ. το βαρέλι
Ανοδικά κινήθηκε σήμερα Τρίτη (26/11) το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές αναμένουν περαιτέρω εξελίξεις σχετικά με τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, μετά τη στασιμότητα των προηγούμενων ημερών.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το Brent ενισχύθηκε 0,99% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,24 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό εμφάνισε άνοδο της τάξεως του 0,71% στα 58,42 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Σύμφωνα με την κινεζική κρατική εφημερίδα Global Times, οι δύο χώρες βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η επιμονή του Πεκίνου να μειωθούν οι δασμοί που έχει επιβάλει η Ουάσιγκτον έχει αποτελέσει σημαντικό εμπόδιο για την πρόοδο των συνομιλιών.
Image
Παράλληλα, το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας δήλωσε ότι ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της χώρας, Liu He, είχε επικοινωνία με τον Αμερικανό εμπορικό αντιπρόσωπο, Robert Lighthizer, και τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, νωρίτερα εντός της ημέρας.
«Οι δύο πλευρές συζήτησαν την επίλυση βασικών ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος, κατέληξαν σε συναίνεση για τον τρόπο επίλυσης σχετικών προβλημάτων και συμφώνησαν να παραμείνουν σε επικοινωνία για τα εναπομείνατνα ζητήματα για την πρώτη φάση», ανέφερε η ανακοίνωση του Υπουργείου.
Αργότερα εντός της ημέρας αναμένονται τα προκατακρτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα οποία αφορούν τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης