Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson: Η Σκωτία πρέπει να παραμείνει μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου - Δεν πρόκειται να υπάρξει νέο δημοψήφισμα

Johnson: Η Σκωτία πρέπει να παραμείνει μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου - Δεν πρόκειται να υπάρξει νέο δημοψήφισμα
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας υποσχέθηκε περισσότερες επενδύσεις στη Σκωτία μέσα στα επόμενα χρόνια
Έκκληση προς τους πολίτες της Σκωτίας να ψηφίσουν υπέρ του Συντηρητικού Κόμματος στις επερχόμενες εκλογές του Δεκεμβρίου απηύθυνε σήμερα (26/11) ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Johnson ανέφερε ότι «η Σκωτία είναι παγιδευμένη σαν ένα λιοντάρι στο κλουβί κατά την τελευταία δεκαετία, εν μέσω διχασμού για το ζήτημα της ανεξαρτησίας», ενώ συνέκρινε τη χώρα σαν ένα «υπεραυτοκίνητο το οποίο έχει κολλήσει στην κίνηση».
Το πλάνο του Συντηρητικού Κόμματος για τη Σκωτία, το οποίο έχει τίτλο «Όχι σε έναν δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία», προβλέπει επενδύσεις ύψους 5 δισ. στερλινών στη Σκωτία μέσα στα επόμενα πέντα χρόνια, οι οποίες θα αφορούν μεταξύ άλλων τη βιομηχανία πετρελαίου και τον τομέα του διαστήματος.
«Η Σκωτία έχει παραλύσει τα τελευταία χρόνια, επειδή η Nicola Sturgeon δεν αποδέχεται το αποτέλεσμα του 2014 για την ανεξαρτησία», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίοες δεσμεύθηκε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα εάν επανεκλεγεί.
«Μπορώ να εγγυηθώ ότι θα απορρίψουμε οποιαδήποτε αίτημα της κυβέρνησης του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας», πρόσθεσε ο Boris Johnson, ο οποίος διευκρίνισε ότι «δεν θα υπάρξει καμία διαπραγματεύση».
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι μέσα από τις νέες επενδύσεις η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα επιτρέψει στη Σκωτία «να εξαπολύσει τη δυναμική της», ενώ παράλληλα εξέφραση την πεποίθησή του ότι η Σκωτία θα παραμείνει εντός του Ηνωμένου Βασιλείου και θα διατηρήσει την εθνική της ταυτότητα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης