Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία ελπίζει και σε νέα παραγγελία S-400 από την Τουρκία

Η Ρωσία ελπίζει και σε νέα παραγγελία S-400 από την Τουρκία
Η Τουρκία δεν υποσχέθηκε σε κανέναν ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τους S-400» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών - Δεν θα αγοράζαμε τους S-400 για να τους αφήσουμε στο κουτί τους, τους αγοράσαμε γιατί τους χρειαζόμαστε, τόνισε
Η Ρωσία ελπίζει ότι η Τουρκία θα αγοράσει ένα δεύτερο αντιπυραυλικό σύστημα S-400 την προσεχή χρονιά, δήλωσε ο Alexander Michev, διευθυντής της ρωσικής κρατικής εξαγωγικής εταιρίας όπλων Rosoboronexport σε συνέντευξη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400 εδάφους αέρος είναι ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στη διεθνή αγορά.
Η Τουρκία δυσαρέστησε τις ΗΠΑ, σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ, φέτος αποκτώντας το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα.
«Η πρώτη παραγγελία της Τουρκίας για τους S-400 ολοκληρώθηκε», δήλωσε ο Michev σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων RIA-Novosti.
Ο Michev είπε ότι η Μόσχα και η Άγκυρα διεξάγουν αυτή την περίοδο συζητήσεις, για μια επιλογή στην αρχική σύμβαση που θα επιτρέψει στην 'Αγκυρα να λάβει περισσότερα συστήματα S-400, με τις συνομιλίες να επικεντρώνονται σε οικονομικά θέματα.
"Ελπίζουμε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2020 θα υπογράψουμε τα έγγραφα της σύμβασης.
Αλλά θέλω να τονίσω ότι η στρατιωτική τεχνική συνεργασία με την Τουρκία δεν περιορίζεται στην προμήθεια των S-400.
Έχουμε μεγάλα σχέδια μπροστά μας", ανέφερε ο Michev.
Εξετάζεται ένα μέρος της παραγωγής να γίνει στην Τουρκία, πρόσθεσε.
Στην Άγκυρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlut Cavusoglu δήλωσε σήμερα: «η Τουρκία δεν υποσχέθηκε σε κανέναν ότι δεν θα αναπτύξει ή δεν θα χρησιμοποιήσει τους S-400», σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.
«Θα αγοράζαμε ένα σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας για να το αφήσουμε στο κουτί του;
Το αγοράσαμε γιατί το χρειαζόμαστε», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης